Új jelszó kérése
Termék részletek


Kámfor illóolaj 1 liter

Kámfor illóolaj
9 900 Ft9900
A vásárlás után járó pontok: 99 Ft

Kámforolaj természetes hígítattlan. Kedvező árú kiszerelésben

 

(a kép illusztráció)
  • Azonosítás:

     

    INCI: Cinnamomum camphora
    CAS: 9174-89-0
    EINECS: 294-760-2

     

     

    Származás:

     

    A kámforfa eredeti hazája Japán és Tajvan, de már egész Kelet- és Délkelet-Ázsiában ültetik. Európába az arabok közvetítésével jutott el.

     

     

    Megjelenés:

     

    A kámfor illóolaj színtelen vagy halványsárga színű, friss, intenzív, kámforos illatú, alacsony sűrűségű folyadék.

     

     

    Előállítás:

     

    A kámfor illóolajat a kámforfa ágaiból, illetve a fa törzséből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1%-os hozammal.

     

     

    Összetétel:

     

    A kámfor illóolaj fő alkotórésze az eukaliptol (1,8-cineol) és a kámfor. A kámfor illóolajban található cienol, sabinén, a-terpineol, a-pinén, b-pinén, mircén.

     

     

    Felhasználás:

     

    A kámforolajat a fáradt, fájós végtagok kiegészítő kezelésére alkalmas krémek, masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként használják. Emellett a légzés könnyítésére alkalmas illóolaj-keverékeknek, inhalálószereknek, illetve légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőknek is kedvelt és hatékony összetevője.

     

     

    Hatás:

     

    A kámfor illóolaj általános erősítő, lázcsillapító. Enyhíti a meghűléses betegségek tüneteit, csillapítja a gyomor- és bélpanaszokat, növeli a vérnyomást. Gombafertőzésnél is hatékony fertőtlenítő. Izzasztó, vízhajtó hatású. Használ reuma, depresszió és hisztéria ellen is. Segíti a józan gondolkodást, a döntésképességet és a magabiztosságot.

     

     

    Tárolás:

     

    A kámfor illóolaj hűvös helyen, légmentesen lezárva, közvetlen fénytől óvva tárolandó.

  • Kiszerelés
    1000 ml
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.