Új jelszó kérése
Termék részletek


Parafinolaj - Paraffinum Liquidum

Parafinolaj - Paraffinum Liquidum
210 Ft210
A vásárlás után járó pontok: 2 Ft
Kiszerelés:

Paraffinum Liquidum (paraffinolaj, folyékony paraffin, fehér olaj) Gyógyszerkönyvi tisztaságú. Ph.Eur

Színtelen, tiszta folyadék, kőolajszármazék.

  • Azonosítás:

    INCI: Paraffinum Liquidum / Mineral Oil
    CAS:8012-95-1
    EINECS: 232-384-2

     

    Megjelenés:

    Más néven paraffinolaj, folyékony paraffin, fehér olaj. Színtelen, tiszta folyadék.

     

    Előállítás:

    Kőolajszármazék, pakurából nyerik.

     

    Felhasználás:

    Kozmetikumokban az élelmiszeriparban a mezőgazdaságban sok helyen alkalmazzák. Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint az olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Kozmetikai ipar, gyógyászat alkalmazza kenőcsök, krémek, enyhe hashajtók alapanyagaként. Nem ajánlott nappal és éjszakára egyaránt paraffinos krémet használni.

     

    Hatás:

    A bőrön át nem szívódik fel, de olykor pont ez a cél (pl. napolajoknál). Vízzáró réteget képez a bőrön (szeles, hideg időben hasznos). Nem engedi lélegezni a bőrt, így késlelteti az öregedést. Fém felületek oxidációtól való megóvására is haszálják. Élelmiszeripari gépek csúszó alkatrészeinek kenését biztosítják vele.

     

    Tárolás:

    Fénytől és melegtől védett, száraz helyen, gyerekek elől elzárva tárolandó.

  • Kiszerelés
    100 ml
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.