Password reminder
Product Details


Szappankészítő csomag (profi) + ajándék

Szappankészítő csomag (profi) + ajándék
11 990 Ft11990
Bonus point : 120 Ft


Szappankészítéshez szükséges eszközök és alapanyagok kedvező árú egységcsomagban. A csomag tartalmaz szinte mindent, ami az első szappan biztonságos elkészítéséhez szükséges.

Ajándékozd, meg családodat, barátodat, vagy barátnődet a szappankészítő csomaggal, garantált a siker. Az ajándékozáshoz hozzájárulunk mi is 2 db 1.000 Ft-os kuponnal.   

A kép nem tartalmazza helyesen a csomag tartalmát, hamarosan cseréljük, elnézést kérünk érte.

 •  

  Nagy örömünkre szolgál, hogy érdeklődsz a szappankészítés iránt.

   

  Biztos már Te is hallottál róla, hogy nagyszüleink, vagy azok nagyszülei is elkészítették a háznál használatos szappanjukat. A világ és a technika fejlődésével nem lett bonyolultabb az eljárás, csak egyes alapanyagok változtak, valamint a tudásunk, aminek segítségével könnyebben és biztonságosabban tudjuk elkészíteni a szappanjainkat. Szeretnénk ha Te is elsajátítanád ezt a tudás. Ehhez nyújtunk segítséget a szappankészítő csomagjainkkal.

   

  Ajándékozd, meg családtagodat barátodat, vagy barátnődet a szappankészítő csomaggal a siker nem marad el.

  Segítséget is kaphatsz, hívj, vagy írj és mi mindenben segítjük az első szappanod elkészítését.

   

   

  A csomag tartalmaz:

  • 1 kg növényi zsiradékot [olíva pogácsaolaj 25 % (250 gr), pálmazsír 60 % (600 gr), kókuszolaj 15 % (150 gr)]

  • 900 gramm nátrium-hidroxid (gyöngy) ( kb. 6 kg szappan elkészítéséhez elegendő )

  • 1 db üveg hőmérő

  • 1 db biztonságos, zöld színű, lúgálló gumikesztyű

  • 1 db védőszemüveg
  • 1 db fólia kötény
  • 1 db szappanszeletelő + egyenes kés + hullámos kés

  • 1 db szappan öntőforma

  • 10 ml illóolaj

  • + ajándék: kipróbált, könnyen elkészíthető szappanreceptek, és egy könnyen használható elszappanosítási táblázat

   

  Amire még szükséged lesz:

  • 2 db rozsdamentes edényre, min 2 literes legyen az egyik a másik lehet 1 literes

  • 1 db műanyag, vagy rozsdamentes keverő kanálra, hosszú szárú legyen.

  • egy vagy több darab 1 liter össz űrtartalmú öntőformára szilikonból, vagy akár fából.

   

  Előkészületek nulladik lépés:

  Pakolj el minden nélkülözhetőt az asztalról, zárd ki a cicust, kutyust, bízd másra a gyerkőcöt, hogy csak a feladatra figyelhess. Ha felkészültél és csak nyugalom vesz körül:

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Első lépés: A csomagban található olajkeveréket maradéktalanul töltsd a nagyobb edénybe, és lassan kezd el melegíteni, 40 celsius fokosra.

  Második lépés: Mérd ki a másik még üresen álló edénybe a szappankészítéshez szükséges 0,38 kg hideg vizet.

  Fontos: Vedd fel a lúgálló kesztyűdet, és a szemüvegedet, a kötény már rajtad van, és mérj ki egy száraz műanyag tálkába 135 gramm nátrium hidroxidot. Ha kimérted az edényt jól zárd vissza.

  Harmadik lépés: Szórd a hideg vízbe óvatosan az előbb kimért NaOH-t. Kezd el kevergetni lassan óvatosan, hogy az edény alján ne maradjon a hidroxidból.

  FONTOS: A lúgoldásnál ügyelj rá, hogy a keletkező gőzt ne lélegezd be és a helyiségből könnyedén el tudjon távozni. Ha konyhában vagy, nyiss ablakot, és bekapcsolhatod az elszívót. A hideg vízbe szórt nátrium-hidroxid, a kémiai reakció során felmelegíti a vizet, aminek a hőmérséklete megközelítheti a 100 C fokot. Ennél a résznél nagyon kell vigyáznod mert a lúgoldat maró hatású ráadásul forró is. Súlyos égési sérüléseket okoz, ha nem vigyázol és a bőrödre fröccsen.

  Negyedik lépés: Amikor teljesen feloldódott a nátrium hidroxid az edénnyel együtt, vízfürdőben hűtsd le 40 C fokosra.

  Fontos: A lúgoldat és a zsiradék azonos hőmérsékletű legyen. (+ - pár fok nem számít )

  Ötödik lépés: A két összetevőt, amikor egyforma a hőmérsékletük (40 celsius fokosak) összeöntjük. Minden esetben a lúgot öntjük a zsiradékhoz. keverjük össze műanyag, vagy rozsdamentes kanállal, majd botmixerrel.

  Fontos: Vigyázzunk, hogy ne csapjon le bennünket a szappan massza. Használjunk védőszemüveget, kesztyűt és fokozott óvatossággal végezzük a keverést. A keverést egészen addig folytassuk, amíg pudingos állagú nem lesz a massza.

  Hatodik lépés: Adjuk hozzá a szappanmasszához a színezéket, majd illatosítsuk és öntsük a megfelelő formába.

  Színezéshez használjunk természetes anyagokat, például: kurkuma, csoki, pirospaprika, paradicsomlé, kávé, vagy kozmetikai pigmenteket.

  Tipp: A színezéket pici olajban elkeverve adjuk a szappanmasszához így elkerülhetjük azt, hogy csomókban megmarad a színezőanyag

  Illatosításhoz, használhatunk természetes illóolajakat, vagy illatolajakat. Kínálatunkban tartós kellemes szappanillatokat találhatsz.

  Tipp: Első szappanodat nagyon óvatosan illatosítsd, kevés illót, vagy illatot használj, mert egyes többnyire citrus olajakat tartalmazó illatok, illók, melegíthetik a szappanodat és ez plusz meglepetéseket okozhatnak.

  A szappan melegedését úgy veszed észre, hogy sötétedik a színe grízes kezelhetetlen állagú kezd lenni. Aggodalomra semmi ok. Tedd vízfürdőbe az edényedet és kevergesd a szappant amíg vissza nem nyeri szappanos, pudingos állagát, majd öntsd formába.

  Hetedik lépés: 24-48 óra múlva (nem korábban) kivesszük a formából a már megszilárdult szappant és jól szellőző helyen tároljuk 3-4 hétig.

   

  Gratulálunk elkészült az első szappanod.

  A korábbi leírásban 54 fokot ajánlottunk de a Humanity Innovateam tesztelése során kedvezőbbnek tűnik az alacsonyabb hőmérséklet, mert ezzel csökkenthetjük nyáron a szappanunk túlmelegedésének a kockázatát.

By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.