Password reminder
Product Details


Nátrium-hidroxid pikkely / gyöngy 900 gramm

Nátrium-hidroxid pikkely / gyöngy 900 gramm
997 Ft997
Bonus point : 10 Ft

A nátrium-hidroxid a szilárd szappankészítés nélkülözhetetlen alapanyaga. A hideg és a meleg szappankészítés során használjuk a zsírok, olajok elszappanosításához.


Választható pikkelyes, illetve gyöngy kivitelben is. Válassz a legördülő listából.

 • Azonosítás:


  CAS: 1310-73-2
  EINECS: 215-185-5  Származás:


  A nátrium-hidroxidot (NaOH, marónátron, nátronlúg, marószóda, zsírszóda, marólúg vagy lúgkő). 1736-ban egy francia tudós, Henri Louis Duhamel du Monceau nevezte el.  Megjelenés:


  Termékünk minimum 98,0 %-os tisztaságú. A nátrium-hidroxid vízben oldva erősen lúgos oldatot képez.  Előállítás:


  Klórral, és a hidrogénnel együtt szokták előállítani. A folyamat vízben oldott nátrium-klorid elektrolízise során megy végbe. Itt a katódnál nátrium-hidroxid válik ki, miközben hidrogéngáz szabadul fel.  Összetétel:


  Ionos vegyület, vagyis kizárólag hidroxidionokból (OH-), és nátrium-ionokból (Na+) áll.  Felhasználás:


  Felhasználása nagy körültekintést és figyelmet igényel. A szilárd, vagy tömény oldatban lévő nátrium-hidroxid égési sérüléseket, maradandó sebeket, hegeket, valamint vakságot okozhat. Feltétlen tájékozódj a veszélyekről mielőtt használnád. Mindig hideg folyadékhoz keverjük! Főleg a textil- és papíriparban, a szappanok és mosószerek gyártásában használják. A nátrium-hidroxid a szilárd szappankészítés nélkülözhetetlen alapanyaga. A hideg és a meleg szappankészítés során használjuk a zsírok, olajok elszappanosításához. Használható, zsíroldóként is vagy lefolyó tisztítóként. 10 %-os vizes oldatával még a legmakacsabb dugulások is megszűnnek. Az általunk leírt tippeket saját ízlésének megfelelően variálhatja.  Tárolás:


  Fénytől és melegtől védett, légmentes tartályokban kell tárolni. Alumíniummal együtt tárolni igen veszélyes.


 • Kiszerelés
  900 gramm
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.