Password reminder
Product Details


Fülgyertya 10 db

Fülgyertya
2 100 Ft2100
Bonus point : 21 Ft

Fülgyertya -  Használata javasolt a fül gyulladásos tüneteinél, fülzúgásnál, nagyothallásnál, fejfájásnál, melléküregi gyulladásoknál, náthás tüneteknél, valamint a fül tisztulásánál.

 • Származás:

   

  A fülgyertya Magyarországról származik Magyar méhviaszból. Lenvászon alapú, méhviasszal átitatott, csakis kézi készítésű terápiás cső.

   

   

  Megjelenés:

   

  A fülgyertya hossza 21-22 cm, mely a meggyújtást követően kb. 10-15 percig ég. A belül üres gyertyatestben vákuum keletkezik. A fülgyertyában fellépő vákuum és a hő hatására keletkező vérbőség segít felszabadítani a lerakódott salakanyagokat.

   

   

  A fülgyertya összetétel:

   

  Lenvászon (100% natúr), méhviaszból (70-74%,) é.p.paraffinból (26-30%), valamint illóolajból áll.

   

   

  Felhasználás:

   

  A gyertyázandó személy az oldalán fekszik a hallójáratot duplára hajtott gézlappal fedjük be és a fülgyertyát szélesebb peremén gyújtjuk meg. A fülgyertya szűkebb végét helyezzük a hallójáratba oly mértékig, hogy ne okozzon kellemetlen érzést a gyertyázott személy számára de alul a füst ne tudjon távozni.

   

  Ha ez mégis előfordulna hajtsa a gézlapot a fülgyertya tövéhez. A kényelmes elhelyezkedés azért fontos hogy a gyertyázott személy el tudjon lazulni. Ezért helyezzünk a feje alá párnát ha kéri és hidegben takarjuk be. Mindig kérdezzük meg hogy nem nyomja e a fülét a gyertya, szükség esetén kezét odavezetve megigazítja saját magának.

   

  Fontos, hogy mindkét fület gyertyázni kell, hogy az agyféltekék energetikai egyensúlya fennmaradjon. A gyertyát akkor kell eloltani amikor a meleg már kellemetlenné válik a gyertyát tartó személy kezének. Általában a gyertyán lévő jelölésig lehet égetni, egyéni érzékenységtől függően. Kellemes nyugodt környezet és halk zene segít az ellazulásban.

   

  Tilos a gyertyát fülbe helyezni:   • sérült vagy hiányzó dobhártya esetén

   

   • ha a gyertyázandó személynek magas a vérnyomása

   

   • inplantátum van a dobhártyába beültetve

   

   • fülfelszúrás után kb. 3 hónapig

   

   • hallójárat sérülése, daganata esetén

   

   • ha folyik a fül

   

   • ha a gyertyázott személy az összetevők valamelyikére érzékeny  Ezen problémák valamelyikének fennállása esetén célszerű testgyertyát alkalmazni a fülcimpa mögötti mélyedésben. A gyertyázást megfelelő időben és megfelelő alkalommal végezzük. Célszerű egymás után 3-5 napon keresztül a gyertyázást megismételni figyelemmel az adott személy állapotára.

  A gyertyázás nem helyettesíti az orvosi kezelést, szaktanácsadást! Amennyiben beteg feltétlen forduljon orvoshoz és a fülgyertya használatát egyeztesse orvosával.

   

   

  Hatás:

   

  A fülgyetya használata javasolt a fül gyulladásos tüneteinél, fülzúgásnál, nagyothallásnál, fejfájásnál, melléküregi gyulladásoknál, náthás tüneteknél, valamint a fül tisztulásánál.

   

   

  Tárolás:

   

  Közvetlen hőtől és fénytől védve, gyerekek elől elzárva tárolandó.

By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.