Password reminder
Product Details


Étkezési citromsav 500 gramm

Étkezési citromsav
590 Ft590
Bonus point : 6 Ft

A citromsav enyhén savas kémhatású, természetes ízesítőszer, antioxidáns élelmiszeripari adalékanyag, környezetbarát vízkőoldó szer. Kiválóan használható folttisztításra, fehérítésre.

 

Minőségét megőrzi (EXP): 30/03/2017

 

 

 • Azonosítás:
  INCI: Citric acid
  CAS: 77-92-9
  EINECS: 201-069-1

  Származás:
  Termékünk Kínából származik.

  Megjelenés:
  A citromsav vízben könnyen oldódik, oldata savanyú ízű és savas kémhatású. Borszeszben szintén, könnyen oldódik, éterben kevéssé.

  Előállítás:
  A citrom levét tojásfehérjével derítik, kalcium-karbonáttal, kalcium-hidroxiddal telítik. Forraláskor a kalcium-citrát dús fehér csapadék alakjában leválik. A csapadékot még forrón a folyadéktól elválasztják, forró vízzel kimossák és centrifugális gépekben megszikkasztják. Az így kapott kalcium-citrátot keverőgépekben, amelyek ólommal vannak bevonva, híg kénsavval melegen elbontják. A kalcium-szulfátról leszűrt citromsav oldatot szabad tűzön, majd vákuum-készülékekben besűrítik és kikristályosodó, még tisztátlan citromsavat vízből újból átkristályosítva megtisztítják.

  Felhasználás:
  A citromsavat élelmiszerekben antioxidánsként, savanyúságot-szabályozó anyagként, ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Késlelteti a gyümölcsök elszíneződését. A tej és a tejszín sterilezésénél, valamint a sajt ömlesztésekor gátolja a fehérjék kicsapódását. Elősegíti a húsok átpirosodását és javítja a tészták és a lisztek sütési tulajdonságát. Napi beviteli mennyisége nincs korlátozva. A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőmentesítésére. Nem mérgező, könnyen elöblíthető, olcsó. Az ecetnél sokkal alkalmasabb.

 • Kiszerelés
  500 gramm
  Minőségét megőrzi
  12.2017
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.