Password reminder
Product Details


Mosószóda 25 kg

Mosószóda 25 kg
 • Mosószóda 25 kg
6 490 Ft6490
Bonus point : 65 Ft
Kiszerelés:

Mosószóda-nátrium karbonát. A hagyománys mosóporok fő alkotója. Mosáshoz, tisztításhoz. Kiváló zsíroldó vízlágyító hatású általános tisztítószer. Kis mennyiségben is hatékonyan birkózik meg a zsíros szennyeződésekkel.

Könnyű mosószóda porsűrűség: 0,5 kg / liter
Nehéz mosószóda porsűrűsége: 1 kg / liter

 • Azonosítás:

  INCI: Nátrium-karbonát
  CAS: 497-19-8
  EINECS: 207-838-9

   

  Megjelenés:

  Szilárd, fehér, higroszkópos, kristályos por. Vízben kitűnően oldódik, vizes oldata lúgos kémhatású. A könnyűszóda 100 mikron szemcseméretű pelyhes termék a porsűrűsége 1 kg/liter körüli.

   

  Előállítás:

  Kinyerhető a legtöbb nátrium-gazdag növény hamujából. Előállítható a Solvay-eljárással, melynél alapanyagként nátrium-kloridot, ammóniagázt és szén-dioxidot használnak. Telített nátrium-klorid oldatba nyomás alatt ammóniagázt és szén-dioxidot juttatnak, melyből ammónium-klorid és nátrium-hidrogénkarbonát képződik. A nátrium-hidrogénkarbonát vízben kevésbé oldódik, így por alakban kiválik az oldatból, melyet összegyűjtenek, megszárítanak, és végül kiizzítanak.

   

  Összetétel:

  A mosószóda 98%-os nátrium-karbonát.

   

  Felhasználás:

  A mai mosóporok egyik fő összetevője, régen szappanfőzéshez is használták. Általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó tisztítószer. Érzékeny bőrűek is használhatják akár mosódióval vagy mosógömbbel.

   

  Koszos edények, tárgyak áztatása: 5 l vízhez kb. 1-2 ek mosószódát adjunk. Üveg edényeket, poharakat ecetes vagy citromsavas vízzel ajánlott utána öblíteni. Általános le- és felmosószer: 1 l forró vízhez adjunk 1 kanál mosószódát. Nagyon erős szennyeződés esetén 3 ek mosószóda szükséges. Szódabikarbónával keverve javul a mosóhatás.

   

  Leégett edények mosogatásához: 5 l forró vízben 1 ek mosószódát oldjunk fel.

   

  Áztatás: 5 l meleg vízhez adjunk 1-2 ek mosószódát, majd áztassuk a ruhát 1-2 órán keresztül. Erősen szennyezett ruhák esetén az áztatást több órán keresztül folytassuk. Gyors (fél órás) áztatáshoz 6-8 ek mosószóda szükséges.

   

  Mosás: a szokásosan használatos mosópor adagjának a felét helyettesítheti mosószódával. Öblítéshez használjunk ecetet, vagy NATURALIC természetes öblítőszert. Ha erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosunk, egy éjszakára áztassuk be mosószódás langyos vízbe, adagoljunk nátrium-perkarbonátot közismertebb nevén folttisztító,-fehérítő-sót. Ruháinkat illóolajokkal, mosóparfümmel, illatolajokkal tehetjük illatossá. A rendszeres mosószódával történő mosás során, a mosógépünk dobja mattá válhat, ezt könnyedén orvosolhatjuk citromsav vagy több ecet hozzáadásával.

   

  Az itt található tanácsok, ajánlások eltérő hatásúak lehetnek, ezért mindenképp tanácsos előtte próbát végezni. Szem és bőrirritációt okozhat, vigyázzunk vel. Gyermekek elől gondosan zárjuk el

   

  Hatás:

  Kis mennyiségben is hatékonyan birkózik meg a zsíros szennyeződésekkel. Könnyen öblíthető, így az összetett szintetikus mosószerekkel ellentétben nem marad vissza a ruhában mosás után, nem okoz irritációt, nem szárítja ki a bőrt.

   

  Tárolás:

  Fénytől és melegtől védett, száraz helyen, gyerekek elől elzárva tárolandó.

 • Kiszerelés
  25 kg
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.