Password reminder
Product Details


Édes narancs illóolaj 1 liter

Édes narancs illóolaj
13 792 Ft13792
Bonus point : 138 Ft

Általános nyugtató, gyulladásgátló, fertőtlenítő, méregtelenítő, bőrnyugtató, illatosító hatású.

 

(a kép illusztráció)
 • Természetes narancs extra illóolaj

  INCI: Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil
  CAS: 97766-30-8

   

  Megjelenés:

   

  Az édes narancs illóolaj színe sárgától narancssárgáig többféle árnyalatot ad, illata édeskés, narancshéjra emlékeztető.

   

  Előállítás:

   

  Az édes narancs illóolajat az édesnarancsfa gyümölcsének külső terméshéjából nyerik ki sajtolással, majd ezt követő szűréssel és centrifugálással, mintegy 0,5-1% mennyiségben.

   

  Összetétel:

   

  Az édes narancs illóolaj fő alkotórésze a legalább 80-90%-ban jelenlévő limonén. Emellett megtalálható benne cirtál, citronellál, linalol, terpineol, linalilacetát, geranil, neril, és különböző aromás aldehidek.

   

  Általános felhasználás:

   

  Az édes narancs illóolaj kiválóan alkalmazható párologtatásra, arcgőzölésre, inhalálásra, testápolásra, bőrillatosításra. Aromafürdő; masszázs- és fürdőolajok, valamint aromalámpás párologtatás formájában légtér fertőtlenítésre és frissítésre. Fontos illatösszetevője a különféle friss, citromos alapillatú illatszereknek és parfümöknek. Kozmetikai termékekben ajánlott felhasználási koncentráció: 0,1-1%.

   

  Hatás:

   

  Az édes narancs illóolaj megkönnyíti a hörghurut és influenza elviselését, elősegíti a C-vitamin felszívódását, növeli az ellenálló képességet. Használható szájfekély és ínygyulladás esetén, csillapítja az izom- és ízületi fájdalmakat, elállítja a hasmenést. Az édes narancs illóolaj szabályozza a bélmozgást, elősegíti a célszerű tápanyag feldolgozást, visszaállítja a száraz/zsíros bőr egyensúlyát. Javítja a bőr vérellátását, lágyítja az érdes bőrt, halványítja a bőrön lévő foltokat, segít a narancsbőr eltüntetésében.

   

  Tárolás:

   

  Az édes narancs illóolaj hűvös helyen, légmentesen lezárva, közvetlen fénytől óvva tárolandó.

 • Kiszerelés
  1000 ml
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.