Password reminder
Product Details


Xilit nyírfacukor 1 kg

Xilit nyírfacukor 1 kg
1 799 Ft1799
Bonus point : 18 Ft

A xilit nyírfa alapú természetes növényi édesítő, hasonlít a kristálycukorhoz. Lassan dolgozza fel a szervezet, GMO mentes. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

 • Azonosítás:
  INCI: Xilit, Xilitol
  CAS: 87-99-0
  EINECS: 201-788-0

  Származás:
  Termékünk az Európai Unióból származik.

  Megjelenés:
  Ízében és állagában hasonlít a hagyományos kristálycukorhoz.

  Előállítás:
  Gyártása során hemicellulóztartalmú mezőgazdasági vagy erdészeti alapanyagokból indulnak ki (nyírfa, kukoricaszár). Aprítás után a nyersanyagot nagy nyomáson és magas hőmérsékleten sósavval hidrolizálják, az így keletkező monoszacharidokból elválasztják a xilózt. A xilózt ezután vagy vegyi úton redukálják, vagy fermentációval alakítják xilitollá. A vegyi redukció Raney-féle nikkelkatalizátoron, nagy nyomáson és magas hőmérsékleten történő hidrogénezéssel történik. Fermentációhoz különféle mikroorganizmusokat használnak, melyek a xilózt xilitollá alakítják.

  Felhasználás:
  Ételeink elkészítésekor a hagyományos cukorral megegyező mennyiséget használhatunk. Kelt tésztás ételek készítésére nem alkalmas. Nyugodtan használhatják fogyókúrázók, cukorbetegek, az egészséges életmód hívei, paleózók, low carb diétázók. Új alternatíva lehet mindazok számára, akiknek életükben fontos szerepet tölt be az egészséges életmód. GMO mentes termék. Energiatartalom 240 Kcal / 100 gramm.

  Hatás:
  Lepedékképződés-csökkentő, fogszuvasodás-mérséklő hatású, lassítja a fogkőképződést, visszafordítja a cukor negatív hatásait a szájban. Hozzájárul az ásványi anyagok fogzománcba történő beépüléséhez, mérsékli a szájszárazságot. Túlfogyasztás hasmenést okozhat. Kutyáknak ne adjunk xilitolt, mert életveszélyes is lehet a számukra.

 • Kiszerelés
  1 kg
  Minőségét megőrzi
  13.08.2017
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.