Password reminder
Product Details


Eritrit (eritritol) 1 kg

Eritrit (eritritol) 1 kg
1 890 Ft1890
Bonus point : 19 Ft
Out of stoc!

Az eritrit 100%-ban természetes növényi alapú édesítőszer, cukorhelyettesítő. Fogyókúrázók, cukorbetegek is fogyaszthatják, könnyebben emészthető.

 • Azonosítás:
  CAS: 10030-58-7
  Élelmiszerkód: E-968

  Megjelenés:
  Szagtalan, édes, fehér kristály vagy por. Vízben 0,1 g/ml mértékben oldódik. Oldódáskor a vizes oldat lehűl (ez okozza az eritritol hűsítő hatását rágógumiban, csokoládéban). Etanolban kevéssé, éterben nem oldható. Savaknak és lúgoknak ellenáll a 2-12 közötti pH-tartományban.

  Előállítás:
  Cukor, melasz vagy keményítő erjesztésével állítják elő, egy nem patogén mikroorganizmus, Moniliella(en) pollinis, Trichosporonoides megachilensis vagy Aureobasidium segítségével. Az erjesztett terméket hevítéssel fertőtlenítik, szűrik, majd ioncserélővel, aktív szénnel és ultrafiltrálással tisztítják és kristályosítják.

  Felhasználás:
  Használják cukorkákban, csokoládéban, joghurtban, töltelékekben, gyümölcszselékben, lekvárokban, italokban, valamint cukorhelyettesítőként. A sütőiparban hosszabban tartó frissességet és puhaságot kölcsönöz a termékeknek. Kiváló ízfokozó hatással bír, stabilizátorként is használják. Xilovit Zéró néven is forgalmazzák. A candida diétások, cukorbetegek is fogyaszthatják.

  Hatás:
  Nincs puffasztó hatása, nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Gátolja a gombaszaporodást.

  Tárolás:
  Fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.

 • Kiszerelés
  1 kg
  Minőségét megőrzi
  15.11.2018
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.