Password reminder
Product Details


Kámfor illóolaj

Kámfor illóolaj
640 Ft640
Bonus point : 6 Ft

Kámfor 100% tisztaságú, természetes illóolaj - Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, légúttisztító, keringésfokozó, fájdalomcsillapító hatású. Izomhúzodások izületifájdalmak kezeléséhez forgalmazott készítményekben találkozhatunk vele.Meghűlés, reumás fájdalom ellen is hatásos.

 • Azonosítás:

   

  INCI: Cinnamomum camphora
  CAS: 9174-89-0
  EINECS: 294-760-2

   

  Származás:

   

  A kámforfa eredeti hazája Japán és Tajvan, de már egész Kelet- és Délkelet-Ázsiában ültetik. Európába az arabok közvetítésével jutott el.

   

  Megjelenés:

   

  Színtelen vagy halványsárga színű, friss, intenzív, kámforos illatú, alacsony sűrűségű folyadék.

   

  Előállítás:

   

  A kámforfa ágaiból, illetve a fa törzséből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1%-os hozammal.

   

  Összetétele

   

  Fő alkotórésze az eukaliptol (1,8-cineol) és a kámfor. A kámfor illóolajban található cienol, sabinén, a-terpineol, a-pinén, b-pinén, mircén.

   

  Felhasználás:

   

  A fáradt, fájós végtagok kiegészítő kezelésére alkalmas krémek, masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként használják. Emellett a légzés könnyítésére alkalmas illóolaj-keverékeknek, inhalálószereknek, illetve légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőknek is kedvelt és hatékony összetevője.

   

  Hatás:

   

  Általános erősítő, lázcsillapító. Enyhíti a meghűléses betegségek tüneteit, csillapítja a gyomor- és bélpanaszokat, növeli a vérnyomást. Gombafertőzésnél is hatékony fertőtlenítő. Izzasztó, vízhajtó hatású. Használ reuma, depresszió és hisztéria ellen is. Segíti a józan gondolkodást, a döntésképességet és a magabiztosságot.

   

  Tárolás:

   

  Hűvös helyen, légmentesen lezárva, közvetlen fénytől óvva tárolandó.

 • Kiszerelés
  10 ml
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.