Password reminder
Product Details


Lorenzo Cereale kuszkusz 900 gramm

Lorenzo Cereale kuszkusz
780 Ft780
Bonus point : 8 Ft

A kuszkusz felhasználási módja változatos: eheted húsos, halas, zöldséges raguk vagy különféle tajine-ok köreteként, de elkészítheted salátának, előételnek is.

 • Megjelenés:
  Kuszkusznak nevezzük az alapanyagot is, és a belőle készülő, sokféle ételt is. Európában a szicíliai kuszkusz terjedt el. Afrikában minden nép máshogyan hívja.

  Előállítás:
  Belisztezett kemény búzadarából gyúrással, sodrással, megvizezve, megsózva, pici olajjal összedolgozva, gőzöléssel és morzsolással készül. A golyócskákat szitán szűrik át, osztályozzák méret szerint, szárítják a napon, aztán ízesítik, vidékenként változó módon.

  Összetétel:
  Gyári előállításban háromféle méretben készítik a golyócskákat, és a búza mellett az árpa, a kukorica és a köles daráját is felhasználják kuszkusz készítéséhez. Marokkóban sáfrányt kevernek hozzá, Algériában paradicsomot a kolbászos ebédhez, Tunéziában csípős harissa szószt. Brazíliában kukoricaliszttel, tápiókával, rizzsel készül.

  Felhasználás:
  Felhasználási módja változatos: eszik húsos (csirke, bárány, nyúl, marha, borjú) vagy halas, zöldséges raguk vagy különféle tajine-ok köreteként, de készítik salátának vagy előételnek is paradicsommal, különféle nyers zöldségfélékkel és rengeteg zöldfűszerrel.

 • Kiszerelés
  900 gramm
  Minőségét megőrzi
  30.08.2017
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.