Password reminder
Product Details


Tökmagolaj

Tökmagolaj
1 990 Ft1990
Bonus point : 20 Ft
Kiszerelés:

Tökmagolajjal finom salátákat, leveseket, süteményeket is ízesíthetsz. Bőrápoló termékek alapanyaga. Masszáshoz is célravezető.

 • Származás:
  Termékünk Békés megyében, Csorvás környékén készül.

  Megjelenés:
  A tökmagolaj remek élettani hatású, sötétbarna, kimondottan aromás, igen viszkózus folyadék.

  Előállítás:
  A szántóföldeken betakarítják a legjobb minőségű olajtököt. Kimagaslóan jó termőképességű csernozjom talajon folyik a termesztés. Az olaj préselésekor kizárólag alapos mosás után, gondosan átválogatott szemek kerülhetnek be a makulátlan tisztaságú présüzembe, hogy ott egy homogén, vízzel duzzasztott tökmagmasszát készítenek belőle. Ezt követi a pirítás, melynek során a massza elnyeri a kellemes alapanyagra jellemző aromáját, amelyből mechanikus préselés után nyerik ki a páratlan csorvási tökmagolajat. A gyártás utolsó lépéseként ülepítik az olajat, hogy 100%-os tisztaságú olaj szülessen.

  Összetétel:
  Tartalmaz: foszfát, nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz, mangán. E, B1, B2, B6, A, C, D vitamin. D5, D8 növényi szteroid. Kifejezetten magas a D7 szterol tartalma, továbbá tartalmaz még aminosavakat és egy cucurbitin nevű vegyületet.

  Felhasználás:
  Töméntelen bőrápoló termékbe kevernek tökmagolajat, ami masszáshoz is célravezető. Finom salátákat, leveseket, süteményeket is ízesíthetünk vele. Megfelelő főzésre-sütésre.

  Hatás:
  Jótékony hatással van az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre. Rendszeres fogyasztása véd a szabadgyököktől, melyek az öregedési folyamatokért felelősek. Felfázás után is használható, jótékony hatással van a betegség után a legyengült szervezet erősítésében is. A tökmagolaj sok antioxidánst tartalmaz, véd a szív- és érrendszeri betegségektől. A vér koleszterin-összetételét kedvezően befolyásolja. Jó hatással van a prosztatára, a húgyhólyagra, a simaizmokra. Segíthet a sav-lúg egyensúly helyreállításában, az emésztőrendszer betegségeinek enyhítésében: émelygés, hasi görcs, puffadás, reflux és fekélyes betegségek esetén.

  Tárolás:
  Napfénytől védve hűvös helyen 15 °C alatt tároljuk. Felbontás után javasolt hűtőben tárolni, így legalább 10 hónapig megőrzi a minőségét.

 • Kiszerelés
  250 ml
  Minőségét megőrzi
  01.02.2018
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.