Password reminder
Product Details


Citronella illóolaj 50 ml

Citronella illóolaj
2 750 Ft2750
Bonus point : 28 Ft
Kiszerelés:

Citronella illóolaj 100% tisztaságú, természetes - Nyugtatja, tisztító a fáradt bőrt. Csökkenti az izzadást, szagtalanít, lakásban kellemes illatot áraszt.Kozmetikumokban gyulladáscsökkentő, tisztító, élénkítő hatása miatt használják. Rovarriasztokban is találkozhatunk vele. Itt 50 ml-es kiszerelésben válaszható, kedvezőbb áron.

 • Azonosítás:

   

  INCI: Cymbopogon nardus (citronella) oil
  CAS: 8000-29-1
  EINECS: 289-753-6

   

  Származás:

   

  Termékünk az Európai Unióból származik. A citronellát Ceylon szigetén, Malajziában, Jáván és a Seychelles- szigeteken termesztik.

   

  Megjelenés:

   

  Színe barnássárga, illatában egyes örökzöldekre jellemző illóolaj komponensek (borneol és kámfor) érződnek ki.

   

  Előállítás:

   

  A nardusfű friss, szikkasztott vagy szárított leveles hajtásaiból, alkalmanként a gyökeres növényből vízgőz-desztillációval nyerik ki, legalább 0,5%-os hozammal.

   

  Összetétel:

   

  Az illóolajban található főbb alkotórészek a geraniol, a citronellol és a citronellál, melyek összmennyisége az olajok 60-80%-át teszi ki.

   

  Felhasználás:

   

  Rovarriasztó hatású készítmények (spray-k, stiftek, gyertyák) illatanyagaként, reumára használható készítmények hatóanyagaként használják. Párologtatva elűzi a kellemetlen szagokat, aromafürdő készítéséhez ajánlott.

   

  Hatás:

   

  Bőrnyugtató, bőrtisztító, és fertőtlenítő, izzadáscsökkentő hatású. Légfrissítő, szagtalanító. Reuma kezelésére is használható. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, csökkenti az emésztőrendszeri görcsöket. Rovarriasztó, rovarcsípés kezelése esetén is hatásos. Csökkenti a depressziót és a fáradtságot.

   

  Tárolás:

   

  Közvetlen napfénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó. A barna üveg megóvja a napsugárzás kártos oxidáló hatásától a citronella illóolajat, de azért közvetlenül hosszabb időn keresztül ne érje a napsütés.

 • Kiszerelés
  50 ml
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.