Password reminder
Product Details


Citrom illóolaj 50 ml

-30%
Citrom illóolaj
1 890 Ft
Discount: 1 320 Ft1320
Begin: 20/04/2016   While stocks last!
Bonus point : 13 Ft

Citrom illóolaj 100% tisztaságú, természetes. 50 ml-es kiszerelés. Keresd a gazdaságosabb 100 ml-es kiszerelést. Nagyszerű választás megfázásos időszakban mivel fertőtlenítő hatása révén csökkenti a megfázás kockázatát. Légfrissítő, illatosító, hatású.

 • Azonosítás:
  INCI: Citrus Medica Limonum Oil
  CAS: 8008-56-8

  50 ml-es kiszerelés, cseppentős, barna színű, gyógyszertári üvegben.

  Származás:
  Ez a citrom illóolaj Olaszországból származik. A citromot eredetileg Indiában fedezték fel.

  Megjelenés:
  A citrom illóolaj színe halványsárgától a zöldig terjed, illata friss, citromhéjra emlékeztető.

  Előállítás:
  Az európai citromfa gyümölcsének héjából préseléssel (majd ezt követő szűréssel és centrifugálással), állítják elő.

  Összetétel:
  CITROM KIVONAT
  Főbb alkotórészei a limonén (60-80%), a β-pinén és a γ-terpinén (10%), valamint a bergaptén (0,15-0,25%). Jellemző illatát a gerániál (citrál A) és a nerál (citrál B) adja (3-5%).

  Általános felhasználás:
  A citrom illóolajhoz és annak az illatához annyira hozzászoktunk, hogy szinte nélkülözhetetlen a helyiségeink légterének illatosításához és nemutolsó sorban fertőtlenítéséhez. Fontos alkotórésze különböző kozmetikai készítményeknek. Alkalmazhetjuk nyugtató - frissítő fürdők készítésére. Hasznos hatóanyaga bőrápolóknak, borotválkozás utáni készítményeknek, parfümöknek. Használják még élelmiszerekben ízjavítóként, gyógyászatban orrkenőcsök- és orrnyálkahártya-védő készítmények alkotórészeként, vagy akár emésztési zavarok megszüntetésére.

  Hatás:
  A citrom illóolaja erős baktériumölő hatású. Hatásos ellenszere a baktériumos fertőzéseknek, a hörghurutnak, köhögésnek, torokfájásnak, meghűlésnek és influenzának. A citromolaj serkenti és erősíti a test védekezőképességét, immunrendszerét. Csökkenti a megfázáskor észlelhető izomfájdalmat, a szemölcsök terjedését. Segíti a herpesz gyógyulását, csillapítja a fejfájást, normalizálja a bőr faggyútermelését. Mérsékli a fejbőr korpásodását, zsírosodását. Frissíti az öreg bőrt, segít a narancsbőr eltüntetésében. A citrom illóolaj illata frissít és lelket önt az emberbe, ösztönzi az emlékek felidézését, a figyelem összpontosítását. Eloszlatja a félelmeket, és a határozatlanságot. Elcsendesíti az érzelmi kitöréseket.

  Tárolás:
  50 ml-es eredeti lezárt cseppentős üvegben közvetlen napfénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.

 • Kiszerelés
  50 ml
By using our site, you accept the use of cookies as stated in our Privacy Policy.