Új jelszó kérése
Termék részletek


Avokádó olaj 100 ml natúr

Avokádó olaj 100 ml natúr
1 290 Ft1290
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft

Avokádóolaj - INCI neve: Persea gratissima oil. Diós aromájú, sűrű állagú, bőrbe, hajba gyorsan felszívódó olaj. Védi táplálja a száraz, érzékeny, ekcémás bőrt. Masszázshoz, arc és kézkrémben kiváló. Vitaminokban, telítetlen zsírsavakban gazdag.

Natúr, hidegen sajtolt olaj

  • Hidegen sajtolt natúr avokádó olaj.


    INCI: Persea gratissima oil
    CAS: 8024-32-6
    EINECS: 232-428-20

    A frissen préselt avokádó olaj sűrű, zöldes színű. Enyhén diós aromájú olaj.
    Az olajat az avokádófa mag nélküli, körte vagy tojásdad alakú terméseiből préseléssel állítják elő. A kinyert olaj mennyisége elérheti a 30%-ot.
    Az avokádó olajban főként telítetlen zsírsavak (olaj-, linol-, palmitoleinsav) észterei vannak jelen, ezek összmennyisége elérheti a 80%-ot. A telítetlen zsírsavészterek mellett egy telített zsírsav, a palmitinsav észtere is megtalálható az olajban, mégpedig 5-25%-nyi mennyiségben. Az olaj továbbá magas A-, C-, E-vitamin- és folsav tartalommal rendelkezik. Az avokádó olajat felhasználhatjuk kozmetikumok készítéshez. Kiváló kéz és arcápoló készítményeket tudunk belőle készíteni. Felhasználása egyszerű, folyékony állagú. Amennyiben illatosítani szeretnénk a kozmetikumunkat, úgy lehetséges, hogy jobb választás számunkra a finomított avokádó olaj, ami hasonló értékes vitaminokkal és összetevőkkel rendelkezik, ám a színe és az illata semleges így a kozmetikumunknak az illatát nem befolyásolja. Masszázskrémek készítéséhez kitűnő választás, ha keverik valamilyen könnyebb olajjal (mandula, földimogyoró, szőlőmag), Bőrtípustól függően használhatjuk hígítás nélkül is. Bőr- és testápoló készítmények készítése során az avokádó olaj általános felhasználási mennyisége 3-10% közötti..

    Az avokádó olaj különösen jó hatással van a száraz bőrre. Rendkívüli tápláló és ápoló hatását a bőrszövetben kifejtett vízmegkötő hatásának az eredménye. Összetételének köszönhetően a bőrben növeli a természetes oldható kollagén mennyiségét A kollagén kiváló hatással van a bőr állagára, simává és rugalmassá teszi, megőrzi a bőr fiatalságát. Az avokádó olaj igen sokoldalúan használható olaj még a hegek gyógyulására is kedvező hatást gyakorol. Rendkívül tápláló, ezért nagyon jót tesz a vitaminhiányos, száraz, dehidratált és érett bőrnek. Különösen ajánlott ekcémás, gyulladásra hajlamos és pattanásos bőrre.

    Tárolás:
    Az avokádó olajat hűvös helyen, közvetlen napfénytől védve tároljuk.

  • Kiszerelés
    100 ml
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.