Kókuszolaj - kókuszzsír - 1 liter

Kókuszolaj kókuszzsír

Védi, erősíti a bőrt és a hajat. Kozmetikumok, szappanok, egészséges ételek alapanyaga. Segíti a fogyást, növeli az energiaszintet.

1 890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 19 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

További információk a termékről:

Kókuszolaj - kókuszzsír - 1 liter

Cikkszám: 8-0016


Adatok:

 

INCI: Cocos nucifera oil

CAS: 8001-31-8

EINECS: 232-282-8


Előállítás:

 

A kókuszolaj illetve kókuszzsír tiszta, fehér vagy sárgás-fehér színű. A kókuszolajat úgy állítják elő, hogy a kókuszdió reszelt húsát, amit korpának is neveznek, addig szárítják, míg a nedvességtartalma eléri a 10-12%-ot, majd ezután préselik. A VCO-ként jelölt kókuszolaj ezennel kész is. A finomított kókuszolajat szagtalanítják és szűrik, így nem változtat a készülő étel illatán és ízén. A szűréssel eltávolítják az esetleg benne lévő rostokat, amik sütéskor káros anyagok ketetkezéséhez vezethetnének.


Felhasználás:

 

A kókuszolaj összetételének köszönhetően sokrétűen használható növényi zsiradék. Nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat. Ezek nagy része közepes láncú zsírsav. Ezek a zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatással is bírnak. A kókuszolaj segít az emésztési zavarok leküzdéséében. Továbbá serkenti az anyagcserét és javítja a pajzsmirigy működését. Fontos szerepet játszik a szívbetegségek elkerülésében, segít egyensúlyban tartani a koleszterinszintet, sőt a cukorbetegség kialakulásának lehetőségét is csökkentheti.


Hatása:

 

 

A kókuszolaj közismert hatásai:

  • Megakadályozza a bőr kiszáradását, krémek alapanyaga
  • Selymessé, fényessé, csillogóvá varázsolja a hajkoronát, hajbalzsamként használható
  • Csökkenti a bőr pirosodásár, viszketését krémekben, kozmetikumokban
  • Gyógyító és gyulladáscsökkentő hatású krémek alkotója
  • Hatékony a szív védelmében
  • Krémekben vagy önmagában is jól hidratál, erősíti a kötőszöveteket
  • Megelőzi a bőr öregedését, a ráncok kialakulását
  • Tápláló, krémes, természetes antioxidánsaival puhává, bársonyossá teszi a bőrt
  • Zsíros érzetet nem hagy a bőrön, gyorsan beszívódik
  • Használható arc- és testápoló krémként, hajápolóként, hajbalzsamként vagy lábápolóként
  • Szappankészítésnél segít a szappan habzást fokozni.

Tárolás:

 

Nyáron 24 C fok felett folyékony. Télen vagy hűvös időben a kókuszolaj szilárd. A radiátoron vagy langyos vízben könnyedén megolvasztható és így kiönthető.

Adatok
Kiszerelés
1 liter
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu