Új jelszó kérése
Termék részletek


Pálmaolaj / pálmazsír 1 liter

Pálmaolaj / pálmazsír
1 177 Ft1177
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft

A pálmaolaj a legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi olaj a világon. Főzéshez, sütéshez használják. Kozmetikumok, testápolók, szappanok és tisztítószerek összetevője.

  • Azonosítás:
    INCI: Palm (Elaeis Guineensis) Oil
    CAS: 8002-75-3
    EINECS: 232-316-1

    Származás:
    Az olajpálma őshazája Nyugat-Afrika.

    Megjelenés:
    Szilárd, kb. 39-42 C fokon kezd olvadni, égési pontja 235 C fok feletti.

    Előállítás:
    A olajpálma húsos gyümölcshéjából sajtolt növényi zsiradék. Az olajat nagy vákuumban, 235 °C feletti hőmérsékleten, gőzzel kezelik.

    Összetétel:
    Főként palmitinsav-részleteket és oleinsav-részleteket, jelentősebb mennyiségű E-vitamint tartalmaz, de K-vitamint és béta-karotin is van benne. Vas, cink, kálium és nátrium is van benne. Palmitinsav (42%), olajsav (41%), linolsav (10%), sztearinsav (5%), mirisztinsav (2%).

    Felhasználás:
    A legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi olaj a világon. Megtalálhatjuk többek között a testápolókban, szappanokban, samponokban, kézkrémekben, rúzsokban, csokoládéban, a legtöbb desszertben. Alkalmas főzéshez, sütéshez kenyérre kenve. Jelentős felhasználók a margarint előállító vállalatok és a kozmetikai ipar is. Kenőanyagok és biodízel is készül belőle.

    Tárolás:
    Száraz, hűvös helyen tároljuk.

  • Kiszerelés
    1 liter
    Minőségét megőrzi
    30.01.2017
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.