Blog

Hajápolás kisokos

2022.08.25 12:35

Egy szép hajkorona önbizalmat ad. Akinek nincs gondja vele, természetesnek veszi, ám sokaknak csak álom a selymes, dús haj. Összeszedtük, hogy miket érdemes tudni a hajápolásról, hogyan alakíthatunk ki magunknak egy rutin, mellyel segíthetünk hajunknak, hogy szépen fejlődhessen.

Hajápolás kisokos

A haj állapota megmutatja a belső egészségünket is, ezért is érdemes vele foglalkoznunk. A rendszeres hajápolás fontos része az egészséges hajkoronának, ám nem mindegy, milyen típusú hajat hogyan ápolunk. Alap felvetés, hogy hajunk, mint bőrünk is folyamatosan változik, ezért néha szükséges felülvizsgálnunk hajápolási rutinunkat és termékeinket. A haj esetében is hangsúlyozandó, hogy éppen úgy igényli a belső támogatást, mint a külső ápolást. A rendbetételéhez szükséges a táplálkozásbeli változtatás is. Nem csak hajunk, de az egész testünk meg fogja hálálni a törődést.

Érdemes kis figyelmet fordítanunk magunkra, hogy kiderítsük, mi lehet az oka annak, hogy a hajunk megváltozott, vagy rosszabb formában van, mint megszoktuk. Előfordulhat, hogy valamire nem jól reagált a szervezetünk, lehet, egy betegség utáni hatás is.

Támogassuk szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal, kerüljük az egyoldalú táplálkozást. Egészségügyi problémák, fertőző betegségek, hormon-, vagy idegrendszeri panaszok is állhatnak a háttérben. Minden esetre érdemes átgondolnunk, mi okozhatja a hajunk állapotának a romlását. Amellett, hogy változtatunk étrendünkön, nem árthat, ha beszerzünk egy jó fajta immunerősítő vitamint, amivel gyorsíthatjuk testünk regenerálódását.

Ami a külső tényezőket illeti, a haj károsodását nyáron okozhatja az UV fény, a klóros víz, a légkondícionálók is terhelést jelenthetnek a hajszálaknak és a nagy hőingadozás, a forró levegő is megviseltté teheti a hajunkat.


☛Mitől lesz a haj ápolt és egészséges?

A haj fehérjékből és aminosavakból áll. A haj a hajhagymák egészséges működésétől válik széppé! Hogyan? A hajhagymáknak megfelelő tápanyagra vagy szüksége ahhoz, hogy a hajunk erős legyen. Ehhez a szervezetünknek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége. Fontos emellett a megfelelő folyadékbevitel is, a hidratált szervezet szebb bőrt és hajat eredményezhet.


Mit tehetek? Mutatjuk a lehetőségeket.

Argán olaj

A folyékony arany. Az argán olajos hajpakolás is látványos változást hozhat. Az argán olaj kiváló hajkondícionáló, élettel telivé, selymessé varázsolja a hajszálakat, nem mellesleg véd a nap káros hatásától is, segít helyreállítani a roncsolt hajat. Használhatjuk önmagában is, pakolásba is tehetjük, sőt hozzákeverhetjük samponunkhoz, vagy hajkondícionálónkhoz is. Lehetőség szerint válasszunk olyan frizurát, amihez nem szükséges hajvasaló használata, de a hajszárítás is kiszáríthatja, tönkreteheti a hajunkat.

Jojoba olaj

A jojoba olaj verhetetlen a haj hidratálásában. Eltávolítja a szennyeződéseket, káros anyagokat és a baktériumokat is a hajról és fejbőrről, anélkül, hogy roncsolná a bőrt, vagy a hajszerkezetet. Hidratál és behatol a hajszerkezetbe is, így puhává és selymessé teszi a hajunkat.

Mandula olaj

A mandula olajos hajpakolás nagyon hasznos táplálékként szolgálhat a hajnak, mert a mandula biotint is tartalmaz, ami felelős a keratin termeléséért. A biotin, azaz a H vitamin segíti a keratin termelést, a keratin aminosav, a haj egyik fő alkotóeleme. A mandulaolaj hozzájárul a haj egészséges növekedéséhez, tehetjük samponba, balzsamba, vagy hajvégápolóként használva. Javítja a haj szerkezetét és csökkenti a hajvég töredezettségét.


Oké, belevágok, rendbe szedem a hajamat, de ez mennyi idő?

Az olajos hajpakolások, heti több alkalommal használva, általában minimum fél órára a fejen hagyva, körülbelül 2-4 hét után kezdik igazán láttatni a hatásukat. Ezzel szemben a keratin hatása nagyon gyorsan megmutatkozik. Nem csoda, hogy a legjobb és legdrágább hajápolási termékek kiemelet összetevője is. De otthon is használhatod a már meglévő, vagy elkészített teljesen természetes hajápoló termékedhez adva.

Keratin

A keratin a károsodott, száraz, töredezett hajszálakat feltölti energiával és gondoskodik a hajszálak egészségéről. Rendszeres használatával a haj visszanyerheti egészséges fényét és selymes ragyogását. A keratin a jövőbeli károsodás megelőzésére létrehoz egy védőpajzsot a hajszálak körül, ezért már az első használat után is megerősödik, feltöltődik a haj külső rétege. Táplálja, védi és megerősíti a száraz, töredezett hajszálakat. Használatával a haj könnyen kezelhető, lágy tapintású és ragyogó lesz.

E vitamin

Az E vitamin is nagy segítség, remek antioxidáns, nagyban segíti a sejtek regenerálódását. Ha rendbe szeretnénk tenni hajunkat, érdemes használni, hiszen megakadályozza a hajhullást és stimulálja a haj növekedését. Az E vitamin ezek mellett serkenti a hajnövekedést, fényessé, selymessé teszi a hajkoronát, és erősíti a hajvégeket is.

F vitamin

Az F vitamin, mint esszenciális zsírsav segít az antioxidánsoknak mélyebbre hatolni a bőrben, hogy ott fejtsék ki a hatásukat. A vitaminok mindegyike beszívódik a bőrbe, így nem csak "látszat" megoldások, de nagyban tehetünk velük egészségünkért is.


Nem csak a roncsolt haj jelenthet problémát...

Hajhullás és korpásodás

Aki hajhullással küzd, is sokat adna, ha végre megállíthatná, netán visszafordíthatná a folyamatot. Nekik is ajánljuk, hogy belülről is támogassák a szervezetüket, de vannak olyan hatóanyagok, amik kedvezően befolyásolhatják a kívánt erdemény elérését.

Pholic-DP

Nekik ajánljuk a Pholic-DP hatóanyagot, mely biológiailag aktív jelátviteli fehérjéket, etil-panthenolt (B5-provitamint), inozitot, valamint, acetil-cisztein és acetil-metionint tartalmaz víz-alkohol közegben. Aktiválja azokat a sejteket, amelyek hozzájárulnak a haj életciklusához, így küzd a korai hajhullás ellen. A Pholic-DP-t vizes és vizes-alkoholos hajápoló termékekben használják (samponok, balzsamok, tonikok és hajformázók). A korai hajhullás megelőzése mellett zsírosodásra és korpásodásra hajlamos fejbőrre is eredményesen alkalmazható.

A korpásodás ellen pedig megpróbálhatjuk a CB-135 olajat. A CB-135 olaj manuka, fekete bors és a magnólia lipofil (zsíroldékony) kivonatainak szinergikus komplexe, vagyis együttműködésük kiváló hatást biztosít. Alapvető támogatást nyújt a bőr és mikrobiom (bőrflóra) közötti természetes egyensúlyához olyan nehéz helyzetekben, mint a pattanások és a korpásodás megjelenése.


Mit tehetünk még?

Mondjuk legyünk tisztában azzal, hogyan kell helyesen hajat mosni. Hetente maximum 2 alkalommal mossunk hajat. Legyünk körültekintőek, hogy a hajtípusunknak megfelelő terméket választjuk, amik nem tartalmaznak káros anyagokat.

Érdemes SLS, SLES és szilikonmentes terméket vásárolni. Az SLS erős zsíroldó vegyület, amely felborítja a bőr természetes faggyútermelését. A szilikon pedig látszat megoldást kínál, de úgy bevonja a hajszálakat, hogy az képtelen lesz a tápanyagok felvételére. Ha nem erősen szennyezett a hajad, egyszer elég megmosni, kb. diónyi samponnal (ha nagyon szennyezett, teheted kétszer). Hajmosás után pedig minden esetben használj hajbalzsamot. Ugyanis ezek védik két hajmosás között a hajadat a külső hatásoktól, ráadásul könnyen fésülhetővé, kezelhetővé teszik hajadat.

Az olajos ápolást még a samponozást megelőzően használjuk. Masszírozzuk be a választott olajat a hajba és fejbőrbe, hagyjuk minél hosszabb ideig hatni (fél óra-2 óra). Ha az idő engedi, szárítsa meg a levegő, ne használjunk hajszárítót. Ha nem, akkor lehetőleg használjunk hővédő szereket a frizura elkészítéséhez.


Mi a jó megoldás?

Miért ne készíthetnénk mi el a hajápoló szereinket? A Soapcenter kész megoldásokat nyújt Neked ahhoz, hogy ezt megtehesd. Természetesen, méreganyagoktól mentesen. Webshoppunkon találsz folyékony samponalapot és hajkondícionálót is. Sőt, már szilárd sampon és szilárd hajkondícionáló alapot is, amikhez hozzákeverve ezeket a szuper olajakat és vitaminokat valóban a hajad számára legtáplálóbb ápolószereket készítheted el. Te, otthon, biztonságosan és egyszerűen. A termékek adatlapján mindig megtalálod milyen arányban javasolt használni őket.

Légy bátor, keverd ki, csak Te tudhatod, hogy pontosan mire van szükséged!


Ha egészséges hajápolási rutinunk nem vezet előre, érdemes szakorvost felkeresni.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal