Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Testgyertya 10 db

Testgyertya
2 300 Ft2300
A vásárlás után járó pontok: 23 Ft

Testgyertya - A testgyertya használata javasolt az alábbi esetekben: fejfájásnál, szem és homlokpanaszoknál, gerinc, emésztési és nőgyógyászati panaszoknál.

 • Származás:

   

  A testgyertya Magyarországon készül Magyarországi viaszból. Lenvászon alapú, méhviasszal átitatott, csakis kézi készítésű terápiás cső.

   

   

  Megjelenés:

   

  A testgyertya azonos hosszúságú, mint a fülgyertya. Hossza 21-22 cm, mely a meggyújtást követően kb. 10-15 percig ég. A belül üres gyertyatestben vákuum keletkezik. A vákuum és a hő hatására fellépő vérbőség segít felszabadítani a lerakódott salakanyagokat.

   

  Összetétel:

   

  Lenvászon (100% natúr), méhviaszból (70-74%,) é.p.paraffinból (26-30%), valamint illóolajból áll.

   

   

  Felhasználás:

   

  A gyertyázandó személyt számára kényelmes helyzetbe fektetjük (hanyadt vagy hasra). Az adott akupunktúrás pontra gézlapot helyezünk majd elkezdjük a gyertyázást. A jelölésig elégetett gyertya eloltása vízzel teli tálkában történik. A test különböző területeit gyertyázva más-más érzést érhetünk el. A terápia idején célszerű a folyadék (lehetőleg tiszta víz) bevitelt fokozni.   • Fejfájásnál, szem és homlokpanaszoknál: A homlok közepére vagy halántékra helyezve égessük a gyertyát. A gyakran jelentkező fejfájás okának kiderítésére forduljon szakemberhez.

   

   • Gerincpanaszoknál: helyezze a gyertyát két csigolya közé vagy hátul a térdhajlat közepére.

   

   • Emésztési panaszoknál: a köldök vagy a vastagbél elhelyezkedési vonala gyertyázandó. Utóbbi esetében egy gyertyát akár 3- 4 pont fölött megosztva is égethetünk.

   

   • Nőgyógyászati panaszoknál: a petefészek fölött vagy egy tenyérnyivel a köldök alatt, a méh fölött égethetünk gyertyát. Pl.: menzesz elmaradása görcsös fájdalom cisztatikus tünetek esetén. A hólyag tüneteket is tenyérnyi mérettel a köldök alatt gyertyázzuk. Mindenkinek a saját tenyérmérete a mérvadó.

   

   • Légúti, és tüdőpanasznál: a kulcscsont külső harmada alatt lévő mélyedésbe helyezzük a gyertyát.

   

   • Feszültségoldásnál: a köldök és a szegcsont közötti távolság felénél a test középvonalában.

   

   • Reumatikus panaszoknál: a fájdalmas terület feletti rész gyertyázandó  A testgyertyázást érdemes kipróbálni a talp és tenyér reflexterületein, akupunktúrás pontokon, húzódásoknál, izomcsomók oldásánál, töréseknél, ÉP bőrfelületre helyezve.

   

  A test bármely területén alkalmazható a gyertyázás, kivéve:   • Nyílt sebek fölött (mellette az ép területen szabad)

   

   • Hajas fejbőrön

   

   • Szív alatt

   

   • Ismeretlen eredetű bőrelváltozásokon  A gyertyázás nem helyettesíti az orvosi kezelést, szaktanácsadást! Az itt található tanácsok, ajánlások személyenként eltérő hatásúak lehetnek, ezért mindenképp tanácsos előtte próbát végezni.

   

   

  Tárolás:

   

  Közvetlen hőtől és fénytől védve, gyerekek elől elzárva tárolandó.