Új jelszó kérése
Termék részletek


Cetil-alkohol (Ph. Eur) 500 gramm

Cetil-alkohol (Ph. Eur) 500 gramm
850 Ft850
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft

Cetilalkohol - 100%-ban növényi eredetű, konzisztencianövelő, segéd emulgeáló, nedvességmegkötő. Gyorsan felszívódik. Segíti a krémek jobb beszívódását, meggátolja a bőr zsíros utóérzetét.

500 grammos kiszerelésben

  • Azonosítás:

     

    INCI: Cetyl alkohol
    CAS: 36653-82-4

    Gyógyszerkönyvi tisztaságú 

     

    Megjelenés:

     

    A cetilalkohol színtelen, szagtalan, viaszos, fehér, szilárd vagy pelyhes anyag. Vízben nem, alkoholban és éterben oldódik. Oxidációval palmitinsavvá alakul. Olvadáspontja 47-50 fok C körüli

     

     

     

    Előállítás:

     

    Régen az ámbráscet fejüregében található viaszos anyag, a spermaceti hevítésével állították elő. Ma már humános és állatbarát módon növényi olajból (kókuszolaj, pálmaolaj) állítják elő.

     

     

    Felhasználás:

     

    A cetil alkohol natúr kozmetikumokban is alkalmazható. Ajánlott mennyiség a krém, kozmetikum teljes tömegének 1-3.5 %-a. A zsírfázishoz kell adagolni a melegítés előtt. Hűtőkenőcsökben a méhviasszal és a cetil-palmitáttal együtt emulgátorként alkalmazzák. Minden bőrtípusra használható.

     

     

    Hatás:

     

    Kozmetikumokban konzisztencianövelőként, enyhe emulgeáló, valamint nedvességmegkötő tulajdonsága miatt alkalmazzák. A krémekhez, kozmetikumokhoz, emulziókhoz adagolt cetilalkohol segíti a krémek jobb beszívódását, meggátolja a bőrfelület zsíros utóérzetét, a bőrt mattítja. Bőrpuhító hatású.

     

     

     

    Fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.

  • Kiszerelés
    500 gramm
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.