Cetil-sztearil alkohol 30/70 1 kg

Raktárkészlet: VAN
Cetil-sztearil alkohol 30/70 1 kg

100%-ban növényi alapú  segéd emulgeáló, konzisztencianövelő, nedvességmegkötő. Növeli a krém, kozmetikum viszkozitását, puhítja, kisimítja, mattítja a bőrt. Minden bőrtípushoz ajánlott. Csökkenti a zsíros utóérzetet.

2 355 Ft
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

További információk a termékről:

Cetil-sztearil alkohol 30/70 1 kg

Cikkszám: 4-0004


Adatok:

INCI: Cetearyl Alcohol

CAS: 67762-27-0 , 8005-44-5

EINECS: 267-008-6

 

30% cetilalkohol és 70% sztearil alkohol keveréke.

 

Nevezik még:

  • cetearil alkohol
  • (C16-C18) alkil-alkohol
  • C16-18 alkoholok
  • cetosztearil-alkohol
  • cetil / sztearil-alkohol
  • 1-oktadekanol, 1-hexadekanollal keverve

Megjelenés:

Fehér színű, jellegzetes zsíros szagú, olajban oldódó lemezke formájú, 100% növényi eredetű, amely cetil-alkoholból és sztearil-alkoholból áll, mindkettő zsíralkoholból készül. Szépségápolási termékekben használják, elsősorban bőrápoló készítményekben, hajtermékekben és krémekben. Segítségével a krémek simábbak, a testápolók táplálóbbak, a habzó termékek pedig stabilabbak lesznek.


Összetétel:

Zsíralkoholok keveréke. 100%-ban természetes növényi eredetű alapanyagokból készítik (kókusz és pálmaolaj). A gyógyszerkönyvi minőségű cetil-sztearil alkohol cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, mely emulgeálószerként, bőrpuhítóként (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencianövelő) használható. A zsíralkoholoknak ellentétben a "normális" alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szárító és irritáló hatása a bőrre. 

 

A zsíralkoholokat kémiai összetételük miatt gyakran hosszúláncú alkoholoknak is nevezik. Ezek általában páros számú szénatommal rendelkeznek és egyetlen alkoholcsoporttal (-OH) kapcsolódnak az utolsó szénhez.

 

A cetil-alkohol 16 szénatomot tartalmaz, a sztearil-alkohol 18-at. A cetil-sztearil alkohol a kettő kombinációja, tehát 34 szénatomot tartalmaz. Molekuláris képlete C34H7202.


Felhasználás:

  • társ-emulgeálóként
  • adagolása: 0,5-5%
  • zsíroldékony, olajfázissal együtt melegítendő
  • olaj / vaj alapú készítményekbe való adagolása: 5-20%
  • bőrre és hajra szánt készítményekbe egyaránt

Hatás:

Segéd emulgeáló, konzisztencianövelő, nedvességmegkötő hatású. Amellett, hogy fokozza a viszkozitást, puhítja, kisimítja, mattítja a bőrt. Minden bőrtípushoz ajánlott. Csökkenti a zsíros utóérzetet.

 

Tulajdonságai:

  • Feljavítja a krémek/kencék szerkezetét
  • Kellemes érzetet hagy a bőrön
  • Növeli az emulziók stabilitását.
  • Növeli a krémek/kencék viszkozitását.
  • Nem csak emulgeáló, hanem sűrítő tulajdonsággal is rendelkezik
  • Gazdag, olajos, de nem zsíros textúrát biztosít
  • Nem nehezíti el a hajszálakat
  • Könnyen leöblíthető a hajról

 

Készíthető vele:

  • Krém
  • Hidratáló
  • Testápoló
  • Sampon
  • Fényvédő
  • Szőrtelenítő krém
  • Hajhab
  • A haj elektromozódását megakadályozó hajbalzsam
  • Szempillafesték
  • Hajkondicionáló

Tárolás:

Gyerekek elől elzárva, lezárt csomagolásban tároljuk.

Adatok
Kiszerelés
1 kg
Raktárkészlet
VAN
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu