Ciprus illóolaj

Raktárkészlet: VAN
Ciprus illóolaj
Ciprus illóolaj
Ciprus illóolaj
Ciprus illóolaj
Ciprus illóolaj
Ciprus illóolaj
Ciprus illóolaj
Ciprus illóolaj

Férfiaknak szánt készítmények kiváló illata ez a fás, kissé fűszeres aromájú illóolaj. Azonban érdemes elővenned légúti megbetegedések, izomfájdalmak, menstruációs görcsök és akár narancsbőr esetén is! Alkalmazása segíthet a nyirokrendszer működésének harmonizálásában, a pattanásos bőr kezelésében és akár a cellulit mérséklésében is.

Az ár 10 ml-re vonatkozik.

884 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TERMÉKRŐL:

100%-os*, természetes Ciprus illóolaj
*nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat, -higítókat, -oldószereket, -alkoholt, -színezéket, -tartósítószereket vagy egyéb mesterséges anyagokat

Cikkszám: i-0111


 

Adatok:

INCI: Cupressus Sempervirens Oil
CAS: 8013-86-3
EINECS: 283-626-9


 

Előállítása:

Az esszenciális olajat az Ciprus fa gallyainak és tűleveleinek vízgőz desztillációjával állítják elő.


 

Főbb komponensei*

Alpha pinene, Carene, Limonén

*Az illóolaj 100% tisztaságú, így minden komponense természetes.


 

Aromatikus felhasználás (párologtatva, belélegezve):

  • A Ciprus illóolaj nyugtató hatását inhalálással tudod kihasználni. Szorongás, stressz és feszültség esetén jó hasznát veheted ennek az illóolajnak. Használj      aromadiffúzort, párologtasd vagy lélegezd be ezt az erdei illatot közvetlenül az üvegből.
  • Légzőszervi fertőzések és asztma esetén is hasznát veheted a Ciprus illóolajnak. Nyugtató hatásának köszönhetően lassíthat a szívverésen és a légzésen, ezáltal      megnyugtatva a légzőrendszert. Görcsoldó hatása pedig enyhítheti például az asztmával járó görcsöket. A Ciprus illóolajat NE használd gőzöléshez! Lobbanáspontja      40°C, ezért használd aroma diffúzorba vagy egyszerűen csak párologtasd.

 

Külsőleges felhasználás (helyi alkalmazás bőrfelületen):

  • A Ciprus illóolaj fertőtlenítő hatása segíthet a kisebb vágások, karcolások és horzsolások gyógyulásának meggyorsításában. Higítsd a Ciprus illóolajat valamilyen      hordozó olajban (pl. mandula olaj) és kezeld vele a sérült bőrfelületet.
  • Szappanok készítéséhez is javasoljuk a Ciprus illóolaj használatát, hiszen fertőtlenítő és baktériumölő hatása miatt jó szolgálatot tehet egy szappan részeként.
  • Hatásai miatt jól alkalmazható zsíros, pattanásos bőr kezelésére, valamint a bőr más baktérium okozta betegsége esetén. Készíts arc tisztító tonikot vagy krémet a      Ciprus illóolaj segítségével. Megtisztítja és fertőtleníti a bőrt, valamint felveszi a harcot a baktériumokkal.
  • Izomhúzódás vagy izomgörcs esetén készíts egyszerű masszázsolajat valamilyen hordozó olaj (pl. mandula olaj) és Ciprus illóolaj keverékéből, majd masszírozd be a      keveréket a fájó területbe.
  • Menstruációs görcs esetén is enyhülést hozhat a fenti masszázs olaj.
  • Érösszehúzó hatása miatt mérsékelheti a visszér és az aranyér tüneteit, valamint segíthet a gyenge érfalak megerősítésében. Használd hordozó olajban higítva vagy      krémbe foglalva.
  • A Ciprus illóolaj jellegzetes illata és hatásai miatt remekül alkalmazható férfiaknak szánt higiéniai készítményekben, úgymint dezodor, borotválkozás utáni      készítmények vagy tusfürdők. Teafa illóolajjal együtt, vagy akár helyette is használható ezekben a készítményekben. Antibakteriális hatása meggátolja a kellemetlen      szagokért felelős baktériumok szaporodását, ezért jó választás lehet dezodorok készítésekor.
  • A cellulit kialakulásának okai között lehet a vízviszatartás, az elégtelen keringés vagy a meggyengült kollagénszerkezet a bőrben. A Ciprus illóolaj helyileg alkalmazva      serkenti a bőr vérkeringését és erősíti a szöveteket. Készíts krémet vagy higítsd a Ciprus illóolajat egy általad választott hordozó olajban (pl. mandula olaj) és      masszírozd be vele az érintett bőrfelületet. Alkalmazd rendszeresen a látható eredényekért.

 

Egyéb felhasználás:

  • Ferőtlenítő hatása és földies illata miatt takarításnál is érdemes elővenni a Ciprus illóolajat. Használd a konyhai- és szaniter helységek felületeinek fertőtlenítésére.      Ha pedig mosáskor is használod, ruháid fertőtlenítéséről és kellemes illatáról is gondoskodtál.

Érzékeny bőr esetén mindenképp higítandó az alkalmazás előtt!


 

Hatás:

Az Ciprus illóolaj fás, fűszeres, élénk aromája enyhíti a szorongást és jobb kedvre derít, míg összetevőinek köszönhetően számos más jótékony hatással is rendelkezik

  • fertőtlenítő hatású
  • antibakteriális hatású
  • görcsoldó hatású
  • stimuláló hatású
  • nyugtató és feszültségoldó hatású
  • érösszehúzó hatású
  • kötőszövet erősítő hatású

 

Adagolás:

A Humanity Tudástárban minden erre vonatkozó információt megtalálhatsz itt: Illóolajok alkalmazási és adagolási útmutatója


 

Figyelmeztetés:

  • Az illóolajok belsőleges használata világszerte több országban megszokott, azonban Magyarországon ez nem bevett szokás, így mi sem javasoljuk a belsőleges      használatot!
  • Bőrirritációt válthat ki, főleg érzékeny bőr esetén. Használat előtt mindig végezzünk bőrtesztet egy kis felületen és higítva alkalmazzuk az illóolaj keveréket!
  • Ne kerüljön szembe, belső fülbe és érzékeny testfelületekre!
  • Várandósság és szoptatás ideje alatt használata nem javasolt!
  • Gyermekektől távol tartandó! 3 éves korig alkalmazása nem javasolt!

 

Tárolás:

Szobahőmérsékleten, napfénytől védett helyen.

Adatok
Kiszerelés
10 ml
Raktárkészlet
VAN
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu