Karnauba viasz

Karnauba viasz

Karnauba viasz - (brazil viasz) a Brazíliában honos karnauba pálma leveléből kinyert természetes viasz. Nagyon kemény, stabilitást és tömörséget kölcsönöz a kozmetikai készítményeknek, segít a bőrnek a nedvesség megőrzésében.

515 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

­

Azonosítás:

INCI: Copernicia cerifera (carnauba) wax / Brazilviasz
CAS: 8015-86-9
EINECS: 232-399-4

 

Földrajzi eredet:

A karnauba pálma Brazília északkeleti részén őshonos.

Megjelenés:

Kemény, sárgásbarna lemezkék formájában fordul elő.

 

Előállítás:

Előállítása során a karnauba pálma leveleit összegyűjtik, erős mechanikai behatásokkal fellazítják a viaszt, majd a folyamat végén a megtisztítják a viaszt.

 

Összetétel:

Főleg zsírsavak észterei alkotják (80-85%), de található benne különféle zsíralkoholok (10-15%), savak (3-6%) és szénhidrogének (1-3%). A karnauba viaszra jellemző, hogy körülbelül 20%-ban tartalmaz észterezett zsírsav-diolokat, hidroxilált zsírsavakat (kb. 6%), és fahéjsavat (kb. 10%).

 

Felhasználás:

Számos gyógyszerben, kozmetikumban (szájfény, rúzs, szemceruza, alapozó, naptej) megtalálható. Felhasználják még autófestékekben, cipőfényesítő készítményekben, fényes, csillogó megjelenésű édességekben (rágógumik, nyalókák felülete), bútorápolókban, gyakran a méhviasszal együtt. Élelmiszerek esetén csomósodást gátló, valamint hordozóanyagként alkalmazzák E903 néven. Számos cukrászipari termékben, édességben, valamint sok pékáruban is megtalálható.

 

Hatás:

Finom vékony réteget képez a bőrön, védőgátként működik. Stabilitást és tömörséget kölcsönöz a kozmetikai készítményeknek, segít a bőrnek a nedvesség megőrzésében. A karnauba viasszal kezelt felületek fényes csillogást kapnak.

 

Tárolás:

Hűvös helyen, nedvességtől és közvetlen fénytől védve tároljuk.

Adatok
Kiszerelés
40 gramm
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu