Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml

Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml
Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml
Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml
Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml
Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml
Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml
Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml
Levendula (Lavandin Grosso) illóolaj 100 ml

Levendula illóolaj természetes 100% -os tisztaságú. ( Lavandin Grosso típusú )

A lavandin grosso egy nemesített levendula fajtának az elnevezés. A világon sok levendula faj létezik. A Lavandin Grosso a Lavandula angustifolia (keskenylevelű) és a Lavandula latifolia (széleslevelű) levendula keresztezésével hoztak létre. Nagy virág és hosszú szár jellemzi. 100 ml-es gazdaságos kiszerelés

A szakirodalomban ismertetett hatásai : Antibakteriális, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, keringésjavító, fájdalomcsillapító, gombaölő, relaxáló, nyugtató, feszültségoldó.

3 010 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Azonosítás:

INCI: Lavandula grosso (Lavender) Oil

 

Származás: A levendula mediterrán származású, eredetileg Dél-Európából, Franciaországból származik. A levendulának rengetg fajtáját termesztik a világon. Növény nemesítők jóvoltából sok keresztezése, nemesített fajtája van a világon, ebből a legelterjedtebb és legkedveltebb a Lavandin Grosso. A lavandin Grossot szokták Angol levendulaként is említeni.

 

Megjelenés: Enyhén sárgás színű, virág illatú, fűszeres, édeskés, alacsony sűrűségű folyadék.

 

Előállítás: A levendula friss virágaiból vízgőz-desztillációval állítják elő.

 

Összetétel: Fő alkotórészei a linalool (51%) és a linalil-acetát (35%). Ezen kívül még α-pinén, limonén, 1,8-cineol, cisz- és transz-ocimén, 3-oktanon, kámfor, cariofillén, terpinén-4-ol és lavendulil-acetát található benne.

 

Felhasználás: A levendulát a népi gyógyászatban sokféleként használják. A népi bölvsek ajánlják, moly és szúnyogrisztóként, nyugtató, relaxáló olajként. Reumás bántalmak elleni fürdők, bedörzsölőszerek és masszázsolaj készítésére, bőrápolásra és rovarriasztásra használt készítményekben is előszeretettel használják.

 

Hatás: A természetes levendula illóolajnak antibakteriális, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, nyugtató, keringésjavító, immunrendszer erősítő, fájdalomcsillapító és gombaölő hatást tulajdonítanak. Ajánlják még fejfájás esetén borogatásra, szemgyulladás és árpa kezelésére, valamint a korpásodást és hajhullás megakadályozására készített kozmetikumok készítéséhez. Hajápolásnál többnyire menta olajjal együtt használják. A levendula illlóolajat a nehezen gyógyuló sebek gyógyulásának az elősegítésére is ajánlják. Kozmetikumokban enyhíti az ekcémát, csökkenti a gombás fertőzéseket okozó baktériumok szaporodását, elősegíti azok pusztulását.

 

Tárolás: Légmentesen lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva tárolható.

Adatok
Kiszerelés
100 ml
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu