Új jelszó kérése
Termék részletek


Shea vaj tömb 450 gramm - dezodorált

Shea vaj tömb 450 gramm - dezodorált
1 990 Ft1990
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft

Shea vaj, szagtalanított 100 % tisztaságú - Az afrikai karitéfa diójából kisajtolt növényi zsiradék.  Gazdag zsírsavakban és vitaminban. Csökkenti a ráncokat, a bőrirritáció, a pattanásokat, a pikkelysömör, az ekcéma tüneteit.


A shea vajjal készített kozmetikumokat hegképződés gyorsítására, a bőr megóvására, táplálására ajánlják. A shea dióból készített vajjal puhává teszi, ápolja, regenerálja a bőrét, helyreállítja annak rugalmasságát. Kiváló hidratáló, gyulladáscsökkentő, öregedéslassító és nyugtató hatású kozmetikumok készíthetők belőle. A dezodorálásnak köszönhetően érzékeny orrúak is bátran használhatják. A kozmetikumok könnyen illatosíthatók nem zavarja az illóolaj illatát. Krém, szappan, kozmetikum, természetes, magas minőségű alapanyaga. Gazdaságos kiszerelésű, könnyen használható vödörbe csomagolva. A vödör visszazárható, ezáltal kellően sterilen tárolható.

  • Azonosítás:


    INCI: Butyrospermum Parkii
    CAS: 91080-23-8
    ENIECS: 293-515-7



    Származás:


    A Közép-Afrikában élő karité fa terméséből készül. A növény 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára emlékeztető, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. Ligetes-fás szavannákon elterjedt növény, ahol hatalmas példányai élnek.



    Megjelenés:


    A sheavaj változatos, szürkés-zöldes, sárgás-fehér színű, szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, zsírszerű nagytisztaságú kozmetikai alapanyag.



    Előállítás:


    Préseléssel nyerik a shea fa ( karité fa ) diójából.  A sajtolt vajat dezodorálják, finomítják. Ennek köszönhetően, érzékeny orrúak isélvezhetik előnyeit. A sheavaj dezodorálásának elsődleges oka, hogy a kozmetikai készítmények illatát ne zavarja meg.
    A dezodorálás folyamata: A natúr sheavajat kíméletesen megolvasztják ezután mechanikusan tisztítják, szűrik, majd rövid ideig tartó gőzöléssel eltávolítják az erős szagokat okozó anyagokat.



    Összetétel:


    A shea vaj tartalmaz triterpént (75-80 %), allantoint (10 %), telített zsírsavat (51,5 %), egyszeresen telítetlen zsírsavat (42,7 %), többszörösen telítetlen zsírsavat (5,8 %).E vitaminban és bétakarotinban gazdag.



    Felhasználás:


    A szükséges mennyiségű shea vajat a tároló vödörből tiszta fertőtlenített kanállal, vagy késsel szedjük ki, majd a kiszedett mennyiséget olvasszuk fel vigyázva, hogy csak a szükséges hőmérsékletűre melegítsük fel a shea vajat. Felhasználási területe a bőrápolás. Shea vajjat az egész testen, naponta többször is használhatjuk. Fontos, hogy, a latexre érzékeny bőrűeknél bőrpróba javasolt. Esetleges irritáció esetén a használatát kerüljük. Gyógynövényes, gyógyító krémek, szappanok, testápolók értékes összetevője, használhatjuk babák számára készített masszázs krémek előállításához. Vízben nem oldódik ezért vizes krémek készítéséhez emulgeáló szert kell használni. Természetes és sokrétűen felhasználható, kozmetikai tisztaságú hatóanyag. 



    Hatás:


    A sheavajas kozmetikumok a bőrt puhává teszik, a ráncokat lágyítják, táplálják, hidratálják a száraz, fáradt bőrt.  Csökkenti a bőrirritációkat, pattanásokat az ekcéma és pikkelysömör tüneteit. Megnyugtatja, ápolja az irritált bőr felületet. Bőrpuhító hatásának köszönhetően hatékonyan segíti a repedezett bőr gyógyulását. Sarokpuhító hatása közismert. Rendszeres használatával karban tarthatjuk bőrünket megelőzhetjük a terhességi csíkok kialakulását.



    Tárolás:


    Zárt eredeti edényzetben, száraz, hűvös helyen tároljuk. Tárolási hőmérséklet max 20 C fokon.


    A csomagolásra használt vödör többször is visszazárható, ezáltal kellő sterilitást biztosít a termék teljes felhasználásig.

  • Kiszerelés
    450 gramm
    Minőségét megőrzi
    03.01.2017
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.