Blog

Allantoin - Az innovatív megoldás a bőrproblémákra

2023.03.24 09:47

Te is ugyanúgy rajongsz a bőrápolásért, mint mi? Bőrünk ápolása, védelme nagyon fontos, hiszen nem csak a megjelenésünket befolyásolja, de véd is bennünket a külső hatásokkal szemben.

Azonban, mint minden más szervünk, a bőrünk is néha problémákkal és irritációkkal szembesülhet, ami nem éppen kellemes. Éppen ezért szuper fontos, hogy olyan hatóanyagokat válasszunk, amelyek segítenek a bőrünknek megőrizni egészségét és szépségét. Az Allantoin pedig egy igazi bőrápolási csoda, amely megnyugtatja és regenerálja a bőrünket.

Ebben a blogbejegyzésben pedig mindent elmondok Neked az Allantoinról, amit tudni érdemes.


Kezdjük is az alapokkal: mi az az Allantoin, és miért olyan fontos a bőrápolásban?

.

Az Allantoin egy fehér, szagtalan, por állagú alapanyag. Gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatóanyag, melyet a neves és natúrkozmetikumok gyártói is előszeretettel használnak. Az Allantoin-t hagyományosan a comfrey növényekből (fekete nadálytő kivonatok) és a borágófélék családjába tartozó többi növényből nyerik, de manapság nagyrészt laboratóriumban szintetizálják.

Számos felhasználási módja közé tartoznak a fényvédők, bőr- és testápolók, nyugtató krémek, téli bőrápolók, hajápolási termékek stb. Elősegíti a sebgyógyulást is, hámképző, regeneráló, ezért irritált, száraz, érzékeny bőrre készült kozmetikumokhoz is ajánlott a használata. Csökkenti az öregedés jeleit, bőrsimító hatású, elősegíti az új sejtek képződését, így bátran használható anti-aging krémekhez, szérumokhoz is.

Olyannyira biztonságos, hogy csecsemőknek készült termékekben is nagy számban előfordul, valamint pattanásos bőrproblémák esetén is hatékony segítség, ugyanis kiváló bőrszerkezet javító. További előnyei közé tartozik, hogy hidratáló szerként is használható, segítve a bőr egészséges megjelenését. A bőrt még puhábbá teszi, mint amilyen volt, mivel képes eltávolítani az elhalt hámsejteket, miközben elősegíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését.

A tipikus felhasználási arány 0,1-0,5%, de akár 2%-ig is növelhető.

Ha szeretnél ragyogóan egészséges bőrt, akkor az Allantoin az egyik legjobb barátod lehet! Ez a természetes hatóanyag ugyanis rendkívül hatékonyan segít a bőr megnyugtatásában és regenerálásában, így a bőrápolás elengedhetetlen részévé válhat. Az allantoin képes hatékonyan hidratálni a bőrt, csökkenteni a gyulladásokat, enyhíteni a bőr irritációit és védi a bőrt a káros külső hatásokkal szemben. Ráadásul az allantoin nem csak bőrnyugtató hatású, de segíthet a bőrsejtek regenerálódásában is, így javítva a bőr textúráját és rugalmasságát. Egy igazi csodaszer a bőrápolásban, amit érdemes beépíteni a napi rutinodba!

Összességében, az allantoin egy nagyon hatékony hatóanyag, amelynek számos előnye van a bőr számára. Ha szeretnéd megnyugtatni, hidratálni és regenerálni a bőrödet, akkor mindenképp érdemes beépíteni az allantoin tartalmú termékeket a bőrápolási rutinodba. Próbáld ki, és érezd a különbséget!


☀️ Napégést kezelő gél - krém ☀️

Hozzávalók:

  • 40 g víz
  • 40 g Aloe vera gél
  • 0,2 g Kálium szorbát
  • 1,8 g Emulgel
  • 10 g Aloe vera olaj
  • 2 g Mentol kristály
  • 1 g E-vitamin
  • 2 g Allantoin
  • 1,5 g D-Panthenol - B5 vitamin

Elkészítése:

Mérjük ki a vizet, az aloe vera gélt és a kálium szorbátot egy hőálló edénybe. Néhány perc alatt feloldóik a kálium szorbát.

Miután feloldódott a kálium szorbát, mérjük hozzá az emulgelt, majd keverjük mixerrel intenzíven 1-2 percig.

Ezután mérjük ki az aloe vera olajat és a mentol kristályt egy másik hőálló edénybe, majd vízfürdőben melegítsük addig, amíg a mentol kristály teljesen fel nem oldódik.

Ezt követően a melegített olajat öntsük a vízfázishoz, miközben mixerrel keverjük.

A kész elegybe sorban mérjük ki az E-vitamint, az allantoint és a panthenolt. Fontos, hogy mindegyik hatóanyag után alaposan keverjük meg az elegyet.

Az elkészült gél-krémet hagyjuk pihenni 24 órán át, majd csak ezután töltsük át a neki szánt tárolóedénybe.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal