Blog

Hogyan készíts 2 összetevős arclemosó olajat otthon - egyszerű és hatékony recept

2023.03.31 12:24

Az arcápolás fontos része az életünknek, hiszen az arcunk az, amivel a világ felé fordulunk. Az egészséges és ápolt bőr pedig magabiztosságot ad és csodálatos érzéssel tölt el. Éppen ezért fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mit és hogyan használunk az arcunkon.

Az arcápolás azonban sokak számára bonyolult és drága folyamatnak tűnik. Pedig sokszor már két egyszerű összetevő is elegendő lehet az álomszerű bőrért. Az arctisztító olaj az egyik ilyen csodaszer, amely könnyedén eltávolítja a sminket, az olajokat, a szennyeződéseket és a felesleges faggyút az arcunkról.

Ebben a blogbejegyzésben arról fogunk beszélni, hogy miért fontos az arcápolás és különösen az arctisztítás, majd megmutatjuk, hogyan készítheted el saját magadnak az arctisztító olajadat mindössze két összetevőből: frakcionált kókuszolajból és Durosoft PG4-O-ból. Ez a két összetevő együttesen csodálatosan táplálja, hidratálja és tisztítja az arcunkat, és ami a legjobb, hogy teljesen természetes.

Az arcápolás és különösen az arctisztítás elengedhetetlen része az egészséges bőr fenntartásának. Az arcunk napi szinten ki van téve a szennyeződéseknek, a baktériumoknak, a szélnek, a napsugárzásnak és még számos káros hatásnak. Ha nem törődünk vele megfelelően, az bőrhibákhoz és egészségügyi problémákhoz vezethet.

Az arctisztítás a bőrápolás alapja, hiszen segít eltávolítani az arcunkon felgyülemlett szennyeződéseket és sminkmaradványokat. A tiszta bőr pedig sokkal jobban képes felvenni a hidratáló és tápláló anyagokat, így azok hatása is sokkal jobban érvényesül. Emellett a bőr regenerálódása is sokkal hatékonyabb, ha nincs eltömődve a pórusokban felgyülemlett szennyeződésekkel.

Az arctisztítás tehát nem csak a bőr tisztán tartásáról szól, hanem az egészség megőrzéséről is. Az egészséges, hidratált és ápolt bőr pedig magabiztosságot ad, és segít abban, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Tartósítószer nem szükséges ebbe a termékbe, ugyanis nem tartalmaz vizet. Azt azonban kerüljük el, hogy víz érje a készítményt felhasználás előtt.

Tippek:

  • Lehetőleg pumpás flakonba tedd, hogy elkerüld a szennyeződést, és megfelelő mennyiséget tudj adagolni felhasználáskor.
  • Antioxidáns adható hozzá (például E-vitamin), hogy megakadályozzuk az olajok avasodását, valamint a bőrnek is jót tesz. Azonban ha mindig keveset készítesz, amit időben el tudsz használni, akkor ez a hozzávaló kihagyható.

Arclemosó olaj recept

Hozzávalók:

  • 10 g - Frakcionált kókuszolaj
  • 90 g - Poliszorbát 80 vagy Durosoft PG4-O

Elkészítés:

Öntsd egy hőálló tálba a hozzávalókat, majd tedd meleg vízfürdőbe, és csak keverd el alaposan amíg egynemű keveréket nem kapsz.

Az arcápolás olyan fontos része életünknek, amelyre mindennap oda kell figyelnünk. A helyes arcápolási rutin segítségével nem csak megőrizhetjük bőrünk egészségét és szépségét, hanem meg is előzhetjük a bőrproblémákat, mint például a pattanások vagy a ráncok kialakulását. Az általunk ajánlott 2 összetevős arclemosó olajat pedig egyszerűen és gyorsan elkészítheted otthon, így akár azonnal bele is vághatsz az ápolásba! Ne feledd, bőrünk az egyik legfontosabb szervünk, amelynek ápolása nem csak külsőleg, hanem belsőleg is hatással van az egészségünkre!

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal