Blog

Mit érdemes tenni a napozás utáni készítményekbe?

2023.07.20 11:09

A napozás, de akár csak egy szabadtéri program is erős napsütésben károsíthatja bőrünket UVA/UVB sugaraival. Tudjuk a szabályokat amivel megvédhetjük magunkat a leégés veszélyétől, de ennek ellenére előfordulhat, hogy hiba csúszik a számításainkba, és csúnyán leégünk.

A megelőzésre számtalan opció áll rendelkezésre. A boltok polcai roskadoznak a naptejektől, lotionoktól, olajoktól, amik mind-mind különböző tulajdonsággal rendelkeznek. Na de mi a helyzet a saját kezűleg kikevert krémekkel? Eláruljuk, az is ugyanolyan hatékony mint bolti társai. És még valami... Te tudod, hogy mi kerül bele, méghozzá csupa natúrkozmetikumba való alapanyag. Keresd napvédő csomagunkat webáruházunkban.

Lássuk mi a helyzet, ha már megtörtént a baj. Alapvetően hagynunk kell a bőrt szellőzni. Égési sérülésekre a hideg folyóvízzel való fürdés a legjobb, legalább 20 percig. Nem áztatni, csak folyatni rá a vizet. Kisebb napégéseknél a tiszta aloe vera gél, vagy aloe vera koncentrátum a legjobb.

Vannak kifejezetten bőrvédő hatóanyagok, amelyekkel felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát. Célunk, hogy enyhítsük a kialakuló gyulladásokat vagy érzékenységi reakciókat.

Ezeket érdemes a napvédő krémedbe tenni, ha gyorsabb javulást szeretnél:

Aloe vera: ha nem önmagában alkalmazod, akkor tedd az általad készített krémbe.

Allantoin: elősegíti a sejtburjánzást, nyugtatja és védi a bőrt. Hámképző, regeneráló, gyulladáscsökkentő.

Hialuronsav: nem csak anti-aging kozmetikumokban vehetjük hasznát, hanem a napégés okozta károsodás helyreállításában is. A bőr mélyebb rétegeit belülről hidratálja, ami ebben az esetben kiemelten fontos.

Niacinamid (B3-vitamin): javítja a bőr hidratáltságát és védőréteget biztosít. Emellett kiváló gyulladáscsökkentő, amit nem csak a pattanásos bőr hasznosíthat.

Bisabolol (kék kamilla olaj): szintén gyulladáscsökkentő, hámosító, sebgyógyító, amit napi szinten is érdemes használni, hogy megvédje bőrödet a mindennapi stressztől. Megszünteti az irritációt.

Panthenol (B5-vitamin): ha régebbről ismerősen hangzik a Panthenol spray, amit napégésre használtak, akkor jól gondolod, a fő hatóanyaga ez a vitamin volt. Bőrvédő vitaminnak is nevezik.

E-vitamin: be sem kell mutatnunk, hiszen szinte minden kozmetikumban helye van az E-vitaminnak. Amellett, hogy segít az avasodás késleltetésében, még a bőrünkre is csodálatos hatással van.

+1: Pótold a nedvességet szervezetedben kívül-belül. Ügyelj a megfelelő folyadék- és vitaminfogyasztásra, és legyél körültekintő ha napra mész. Még ha kis időre is, gondoskodj a megfelelő védelemről, ezzel sokat teszel a bőröd szépségéért és egészségéért.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal