Blog

A Keratin és Búzaprotein szerepe a természetes szépségápolásban

2023.08.03 12:25

Ebben a blogban két izgalmas hatóanyagot a keratint és a búzaproteint vesszük górcső alá, hogy segítsünk eligazodni a választásban és megtudd, melyik lehet az ideális választás a számodra.

A natúrkozmetikumok világában a keratin és a búzaprotein két gyakran használt alapanyag, amelyek kiváló tulajdonságaikkal hodították meg a kozmetikum készítők szívét. Mindkét hatóanyag számos előnnyel rendelkezik, de kétségtelenül más-más területeken jeleskednek.

Keratin vagy búzaprotein (növényi keratin), így is nevezhetnénk őket. Egyik a másik alternatívájaként szolgál, mindenki megtalálhatja a saját elképzeléseihez illő hatóanyagot. Az emberi szervezet részét képezi a keratin, azonban nem képes annyit termelni, amennyire igazán szükség lenne. Ennek tünete az elvékonyodott, kezelhetetlen, sérült haj. Nevezhetjük a haj lelkének is, ugyanis tudományosan bizonyított hogy 97%-ban keratinból áll a haj szerkezete. Azt tudtad hogy (a genetikán kívül) az egyenes és göndör haj attól függ, mennyi keratin van a hajunkban?

A keratin egy sérülékeny, instabil anyag, amelyet érdemes pótolnunk külső forrásokból is. Belső pótlását fehérjék, zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával tudjuk természetes módon megoldani.

Keratin - Az Erő és Rugalmasság Forrása

A keratin egy olyan állati eredetű hatóanyag (fehérje), melyet az öregedő bőr vízpótlására is alkalmaznak. Fontos szerepet játszik a haj és köröm szilárdságának és rugalmasságának megőrzésében. Emiatt a keratin az egyik kedvenc alapanyag a hajápoló termékekben. De ne csak a hajra gondoljunk, hiszen a bőrünknek is szüksége van a megfelelő táplálásra és hidratálásra.

Kiválóan alkalmas lemosandó bőr- és hajápoló termékekbe. Képes már az első használat alkalmával javítani a haj kinézetén. Javasolt adagolása: 5-10%

Búzaprotein - A Természet Adománya A Bőrnek

Ez a rendkívül tápláló összetevő hihetetlen előnyökkel jár a bőr számára. A búzaprotein mélyen hidratálja és táplálja a bőrt, így tökéletes választás lehet száraz és érzékeny bőr ápolására. Kizárólag növényi alapú, természetes, tiszta hatóanyag. Kiválthatja a keratint, egyezik az emberi szervezetben előforduló keratinnal. Vegán termékekbe is kiválóan alkalmazható. Javasolt adagolása: 0,5-1 %

Mind a keratin, mind a búzaprotein olyan értékes összetevők, melyek sokféle természetes szépségápolási termékben használhatók. Hatásuk révén a haj és a bőr egészsége és szépsége még inkább kiemelkedővé válik.

Rengeteg keratinos hajkezelés létezik a fodrász szalonokban, de egy kis lépés is elég lehet (otthoni kezelés), főleg ha a haj még kevésbé sérült. Megelőzésképpen is alkalmazható a keratin és/vagy búzaprotein használata, amelyhez annyi elég, hogy a magad által készített, vagy a már meglévő kedvenc bolti samponodba teszed.

Köszönjük, hogy elolvastad blogunkat, és reméljük, hogy az információk segítettek eligazodni a keratin és a búzaprotein világában. Ha bármilyen kérdésed vagy további tanácsra van szükséged, ne habozz felkeresni minket.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal