Blog

Hogyan készíts testradírt habzó fürdővaj alapunkból

2022.09.08 12:44

Íme egy remek recept, hogy hogyan készíthetsz testradírt otthon, házilag. A testradír egy igazi csodafegyver, amivel pillanatok alatt bársonyossá és üdévé varázsolhatod a bőrödet. Érdemes kipróbálnod!

.

A test radírozása egy gyors és hatékony módszer a bőr megújítására. Kényelmesen, biztonságosan, a saját elképzelésed szerint készítheted el a neked legjobban megfelelő radírt. Elegendő annyit készíteni belőle, amennyire éppen szükséged van, így a tartósítószerektől is megmenekül a bőröd.

Már az ókorban is használtak testradírt, biztos hallottál már Kleopátráról, aki nem csak a kecsketejes fürdőnek köszönhette a gyönyörű és selymes bőrét.

A testradír mechanikai úton, dörzsöléssel szabadít meg az elhalt hámsejtektől. Hetente egyszer ajánlott a testradír használata, hogy leradírozd magad tetőtől talpig. Így a bőröd sima és selymes lesz. Nyáron szebben barnulsz, a szőrszálak benövése a bőr alá is elkerülhető. Segítségedre lehet a narancsbőr leküzdésében is, mivel serkenti az anyagcserét.

Fürdés vagy zuhanyzás közben alaposan masszírozd bele a bőrödbe, majd öblítsd le, és próbáld meg nem egész nap a puha és selymes karodat simizni. 

Íme amikre szükséged lesz:

  • Habzó fürdővaj alap
  • 1 kg kristálycukor tetszés szerint (mi fehéret használtunk)
  • 5 ml Rózsa illóolaj
  • 5 ml Ciprus illóolaj
  • 100 gr rózsaszín agyag
  • 50 gr szárított rózsaszirom (plusz ha szeretnél dekorációnak)
  • Szárított rózsabimbó dekorációnak

1 lépés

Vágd fel kis kockákra a habzó fürdővaj alapot és tedd bele egy tálba. Ha kézi mixert használsz ügyelj arra, hogy magas falú tálba tedd, hogy elkerüld az alap kicsapódását.

2 lépés

Add hozzá a cukrot és az illóolajokat.

3 lépés

Kézi vagy asztali mixer segítségével lassú fokozaton kezd el keverni kb. 5 percig amíg az összetevők össze nem keverednek.

4 lépés

Add hozzá a keverékhez a rózsaszín agyagot. Kézzel keverd össze, amíg nagyrészt össze nem áll, majd a mixer segítségével habosítsd kb. 30 percig.

5 lépés

Ha végeztél a 30 perc habosítással állítsd le a mixert és adj hozzá néhány csepp piros színezőanyagot, attól függően, hogy milyen rózsaszínűre szeretnéd a kész testradírod. Ahhoz, hogy finom, lágy rózsaszínt kapjunk körülbelül 5 csepp színezék elegendő. A turmixgép segítségével keverd össze.

6 lépés

Add hozzá a rózsaszirmokat. Majd lassan kézzel keverd össze, hogy eloszlasd a rózsaszirmokat. Ha szükséges használhatod a mixert is az egyenletes keveredés érdekében.

7 lépés

Tedd a kész testradírodat egy általad választott tároló edénybe.


Itt találod a termékeket amikre szükséged lesz:

    

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal