Blog

ÚJ TREND - szuper szkvalén

2022.09.26 08:18

A kozmetikaiparnak mindig szüksége van újdonságra. Mi pedig igyekszünk minden újdonságot elérhetővé tenni számotokra is. Az utóbbi években a növényi olajok nagy teret hódítanak, és sokan cserélik le rájuk hagyományos test-, és arcápolási termékeiket.

Népszerűségük leginkább abban rejlik, hogy a természet tisztaságával, felesleges adalék-, és méreganyagok nélkül juttathatjuk bőrünket értékes vitaminokhoz, hatóanyagokhoz. Ezeket az olajokat pedig alapul véve magunk is továbbdúsíthatjuk a speciális, extra hatóanyagokkal, amik szintén ártalmatlanok.

De ha ez annyira jó, miért nem olajozza magát mindenki?

Mert van, akinek az a legfontosabb, hogy az amit magára ken, másodperceken belül beszívódjon a bőrbe, egy olaj erre csak ritka esetben képes. Érdemes őket éjszakára felkenni. A hatásfoka magas, de tény, hogy kicsit több időt igényel beszívódása a bőrbe.

Mi minden esetre szívesen kipróbálunk mindent, nagy kedvenceink az olajok is, reggelre a bőrünk selmyes, sima, imádnivaló kis puhaság.

Most pedig egy újabb kedvencünket mutatjuk be. A növényi szkvalén lehet az egyik kedvenc olajad otthon, ha aggasztana az "olajos érzés", ezt is elfelejtheted, ugyanis ez az olaj gyorsan felszívódik, nem mellesleg csodássá teszi a bőrünket.

De mi is a szkvalén?

A szkvalén egy rendkívül bőrbarát anyag, a bőr hidrolipid védőrétegének természetes alkotóeleme. A faggyúmirigyek által termelt olaj 20%-át adja. Mint minden más a kor előrehaladtával ennek a mennyisége is csökken. A szkvalént eredetileg cápamájból vonták ki, de mára ez megváltozott, javarészt növényekből nyerik ki: a mi termékünknél olíva olajbogyóból.

Miért szeretjük a szkvalént?

Leginkább azért, mert egy sokoldalú olaj, mellé lőni vele lehetetlen. Extra tápláló olaj, stimulálja a bőrt, beindítja a bőr természetes regenerálódását. Minden bőrtípusra használható, sőt problémás bőrre is, és hajra is. Imádjuk, mert nem tömíti el a pórusokat és nem hagy zsíros érzetet maga után.

Testápolóba is adagolhatjuk, hiszen nem csak az arcbőr veszíti el rugalmasságát az évek előrehaladtával. Testedzés mellett használva szép eredményeket érhetünk el és vissza nyerhetjük a bőrünk feszességét.

Miket tud a szkvalén?

Gyorsan regenerálja a bőrt, nyugtatja és enyhíti az irritációt. Segíti a kollagéntermelést. Minden bőrtípusra alkalmas, mivel nincs komedogén hatása. Különösen a száraz, kipirosodott, érzékeny és hajszáleres bőrön lesz látványos a javulás. Eredményesen használható ránctalanítóként és szemkörnyékápolóként is hasznát vehetjük, sőt megóvja bőrünket is a kiszáradástól.

Használható önmagában?

Nyugodtan használhatod önmagában is a növényi szkvalént. Maximum 3 cseppet kenhetsz az arcbőrödre is tisztítás, tonizálás után, akár a saját szérumod után, vagy a hidratáló krémed felvitele előtt. Belekeverhetsz pár cseppet a kész krémeidbe is. Alapozóhoz keverve is használhatod, ha szeretnéd egyidőben a bőrödet is ápolni. Ettől az alapozó állaga lágyabb, finomabb lesz, áttetszőbb réteget eredményez. Nők, férfiak egyaránt nyugodtan használhatják. Borotválkozás után nyugtatja a bőrt.

Milyen kozmetikumokat készíthetünk vele?

Arc-, testápoló készítményekbe, illetve hajkondícionálókhoz is nyugodtan adagolhatjuk. A növényi szkvalén alkalmas még fényvédő kozmetikumok készítéséhez is, mivel egyáltalán nem fényérzékenyít. 

A hűvösebb idő beköszöntével könnyebben kiszáradhat az ajkunk, cserepessé válhat. Hoztunk Nektek egy szuper, egyszerűen elkészíthető ajakbalzsam receptet, ami növényi szkvalén hozzáadásával készült.

Amire szükséged lesz:

  • 1,5 gr méhviasz pasztilla
  • 2 gr shea vaj
  • 2 gr növényi szkvalén
  • Macaron ajakír tégely - 10 ml

Elkészítés menete:

Vízgőz felett egy hőálló pohárban olvaszd fel a méhviaszt. Majd add hozzá a shea vajat és a növényi szkvalént. Tedd vissza 1-2 percre a vízfürdőbe, hogy a shea vaj is felolvadjon. Miután ezzel elkészültél nincs más dolgod, mint kiönteni a kedvenc macaron ajakír tégelyedbe. Miután megdermedt, már használhatod is.

Tedd próbára ezt a csodás olajat, és élvezd jótékony hatásait, választhatod 10, 50 vagy 100 ml-es kiszerelésben.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal