Blog

A Holt-tengeri iszap jótékony hatásai

2022.11.22 10:47

Az Holt-tengeri iszapban mártózás nagyon egészséges. Nem véletlen, hogy a régi mende-mondák szerint Kleopátra azért hódította meg a Holt-tenger vidékét, hogy bármikor rendelkezésére álljanak a tenger kincsei szépségének megőrzése érdekében.

Aki fürdött már tengerben, megtapasztalhatta a tengeri só és iszap jótékony hatásait. Az iszapban található nyomelemek létfontosságúak az egészséges bőr számára.

Rendkívül gazdag ásványanyag tartalmának köszönhetően, bársonyossá, puha tapintásúvá teszi a bőrt, mélytisztító hatásának köszönhetően pedig kivételes ápolást és hidratálást nyújt a bőrnek.

A Holt-tengeri iszap a bőrápolás, valamint a hajápolás csodaszereként is emlegetik, ugyanis bármilyen probléma esetén hatékony megoldást nyújthat. Az iszapban szinte minden megtalálható, amire a bőrödnek és a hajadnak szüksége van.

Már régóta bevált módszer a bőr megszépítésére. Az iszappakolás akár otthoni körülmények között is alkalmazható, látványos hatása pedig már az első alkalommal érezhető.

Miért érdemes Holt-tengeri iszapot használni?

Az iszap a bőrápolás csodaszere. Kíméletesen tisztít, az arcbőr szárítás nélkül, miközben táplálja és hidratálja a bőrt. Az iszapos pakolás számos bőrproblémára jelenthet megoldást, ilyenek például az ekcéma, pikkelysömör. Elősegíti a sebek gyógyulását, a pattanások után maradt hegek halványítását, csökkenti a gyulladást. A ráncok ellen is bevetheted, rendszeres használatával lelassítható a bőr öregedésének folyamata. Segít megakadályozni a barázdák korai megjelenését, elősegíti az arcbőr rugalmasságának megőrzését. Az iszapos arcpakolás után a bőr élénkebb, egységesebb tónust vesz fel, a megjelenés üdébbnek és élettel telibbnek hat.

Így készítsd el saját iszappakolásod

A Holt-tengeri iszaphoz adj annyi vizet, hogy kellemesen kenhető masszát kapj. Óvatosan adagold a vizet, mert nagyon könnyen híggá válhat. Fokozhatod a hatást, ha adsz hozzá mézet, vagy argánolajat. Használata előtt távolítsd el a sminket az arcodról és alaposan tisztítsd meg. Jobban hat a Holt-tengeri iszap, ha nyitva vannak a pórusaid, ezért gőzölj egy kicsit.

Vékony rétegben vidd fel a bőrödre a maszkot, a szem és száj környékét hagyd ki. Az arcodon, nyakadon és dekoltázsodon 5 percig hagyd hatni, a bőröd többi részén pedig 15-20 percig, ameddig megszárad. Ha azt érzed, hogy bizsereg, melegszik a bőröd, az jó jel, azt jelenti, hogy dolgozik a pakolás. Abban az esetben ha kellemetlen és viszkető érzést tapasztalsz, akkor valószínűleg allergiás vagy rá, mosd le azonnal!

A kezelés letelte után mosd le langyos vízzel. Ne úgy kezd a maszk eltávolítását, hogy a megszáradt részeket ledörzsölöd, mert ezek a mozdulatok felsérthetik a bőröd. Ha érzékeny a bőröd lehet, hogy egy kis kipirosodást tapasztalsz majd, de ne aggódj, egy hidratáló krém hamar megnyugtatja.

Bátran alkalmazhatod hajad ápolására is

A Holt-tengeri iszap a fejbőrön szintén kiválóan működik. Csökkenti a zsírosodás mértékét, normalizálja a felborult faggyútermelést, ásványi elemeket juttat a fej bőrébe, javítja a vérkeringést. Mérsékeli a hajhullást azáltal, hogy megerősíti a hajhagymákat. Minden hajtípusra ideális.

Hogyan használd a hajadra?

Vidd fel az iszapot a fejbőrödre, 2-3 percig masszírozd a bőrbe, 10-15 percig hagyd rajta. Végül öblítsd le alaposan meleg vízzel, majd mosd meg a hajad samponoddal.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal