Blog

Fedezd fel a természet erejét - 6 természetes olaj a csodálatos masszázs élményhez

2023.02.10 08:43

Aki profi szakembernél már próbálta, valószínűleg meg is szerette és ha csak teheti, igénybe is veszi. Ilyen egy masszázs is.

A masszázs üdítően hat lelkünkre is, nemcsak a testnek jó, aki rendszeresen jár masszíroztatni, pontosan tudja, mennyi féle testi probléma gyógyítható vele. Célszerű megelőzésképpen beiktatnunk életünkbe, ha tehetjük, heti rendszerességgel, ugyanis, ha jó masszőrünk van, akkor ezeken az alkalmakon kiderül, testünk milyen állapotban van és irányított masszázzsal rögtön tehetünk is azért, hogy újra egyensúlyba kerüljünk. Ha hozzáértő masszíroz, akkor akár sebészeti  beavatkozások is elkerülhetőek, vagy egészségügyi állapotunk ugrásszerűen javulhat. Krónikus mozgásszervi megbetegedéseknél pedig általában a terápia része. A rendszeres masszázs csökkentheti a vérnyomást, javítja a keringést és helyreállíthatja a pulzust, sőt boldogsághormont is termel.

Nem csak szakember masszírozhat, magunkat is masszírozhatjuk, az olajokkal és az érintéssel is pozitív hatást érünk el, csak arra ügyeljünk, hogy nagyon erősen ne nyomjuk meg magunkat, inkább csak egyfajta frissítő masszázst alkalmazzunk.

Talpunk és tenyerünk tartalmazza reflexiológiás pontjainkat, így azok stimulálásával máris sokat tehetünk magunkért. A talp és tenyér területei összeköttetésben állnak egyes belső szervekkel, melyeket térképszerűen ábrázolnak is, ezeknek a pontoknak a finom ingerlése beindítja a gyógyító folyamatokat.

Babamasszázs, gyermekmasszázs

Ha gyerekeink vannak, tudatos szülőként érdemes megismerkednünk a babamasszázzsal és a gyermekmasszázzsal is, ugyanis ezzel segíthetünk a stressz kezelésében gyermekeinknek, és az egészséges fejlődésben, mivel a hirtelen növekedést jótékonyan támogatja a masszázs is. A babák és gyerekek bőrét csak a legkíméletesebb készítményekkel masszírozzuk. Természetes tiszta olajokat célszerű választanunk. Fokozhatjuk a hatást, ha célzottan az idegrendszerre nyugtatólag ható illóolajat is párologtatunk masszázs közben.

Gyerekek és babák bőrén nyugodtan alkalmazhatjuk a jojoba-, olíva-, mandula-, szőlőmag-, búzacsíra-, sárgabaracmag olajat.

A gyerekek és babák bőrére kifejezetten csak növényi olajok ajánlottak, azok közül is a legjobb minőségűek, amik a legtermészetesebb eljárással kerülnek kivonásra a növényből, ez pedig a hidegen sajtolás. Nagyon lényeges az olajak kiválasztásánál a minőség. Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg 100% természetes olajakat használjunk. A növényi olajak gazdagok egészséges, telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban, ezért az sem mindegy milyen eljárással készül el a kiválasztott olajunk.

A hidegen sajtolt eljárással marad meg a legmagasabb esszenciában a növények értéke. Az olajos magvak magas vitamin- és ásványi anyag tartalmát úgy tudják maximalizálni, ha a sajtolás során nem használnak magas hőmérsékletet. A hidegensajtolásnál a megengedett maximális hőfok 40 fok. Előállításuk időigényesebb és mennyiségben kevesebb olaj nyerhető ki, mint egyéb eljárásoknál.

Az olajok a masszázsnál nem csak könnyed masszázst, a kéz csúszását teszik lehetővé, de táplálja is a bőrünket, szervezetünket.

Hidegensajtolt mandula olaj - nagyszerű bázisolaj gyerekeknek is

Kiváló minőségű, hidegensajtolt nagy tisztaságú olaj. Egész mandula szemekből sajtolják. Maradéktalanul megőrzi a mandula összes jótékony hatóanyagát, vitaminját. Kiváló bőrvédő, antioxidáns, ezért száraz, viszkető, érzékeny bőrre javasolt. Bőrápolószerként, csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt használható.

Frakcionált kókuszolaj - bázisolajnak is remek

Mind a normál, mind a frakcionált kókuszolaj nagy részben tartalmaznak közepes láncú triglicerideket (MCT-k), olyan zsírsavakat biztosítva, amelyek 6-12 szénatomot tartalmaznak. A zsírsav-összetételük azonban nagyon különböző. Míg a sima kókuszolajban a fő zsírsav a 12 szénatomszámú laurinsav (C12), ennek a zsírsavnak a legnagyobb részét vagy az egészét elávolították a frakcionált kókuszolajból. A kókuszolajban található hosszú láncú zsírsavakat szintén kivonják. Így a frakcionált kókuszolajban maradt közepes láncú zsírsavak (MCFA-k) a következők: C8 - kaprilsav vagy oktánsav, C10 - kaprilsav vagy dekánsav

Hidegensajtolt szőlőmagolaj

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj vitaminokban gazdag, magas E-, A-, C-vitamin, linolsav, olajsav és antioxidáns tartalommal. Normalizálja a faggyúmirigyek működését, ezért zsíros és kombinált bőrre kifejezetten alkalmas. Serkenti a kollagéntermelést, segíthet visszaadni a bőr feszességét.

Hidegensajtolt búzacsíra olaj

A búzacsíra olaj magas E-vitamin tartalma miatt a bőröd legjobb barátja lehet. 100 gramm olaj mindegy 150 milligramm alfa-tokoferolt tartalmaz, amely javítja az izmok és szövetek anyagcseréjét, a bőr vérellátását, vérkeringését, távol tartja a ráncokat. Nem csak E-vitamint tartalmaz, hanem magas B1-, B2-, B3- és B6-vitamin tartalma is. Sok ásványi anyag is megtalálható benne; többek között kálium, kén, vas, magnézium, cink és foszfor.

Hidegensajtolt lenmag olaj

Gyulladáscsökkentő. Bőr- és hajápolásra egyaránt alkalmas. Serkenti az agyműködést és a vérerek munkáját, gyulladásos betegségek kezelésére alkalmazható. Fogyasztása segít a fogyókúrában, cukorbetegség megelőzésében. Hatékony megoldás hörgurut kezelésére.

Jojobaolaj

Magas az ásványi anyag- és E-vitamin tartalma, emiatt nagyban hozzájárul a bőr ráncmentes állapotának fenntartásához. Tartalmaz még antioxidánsokat, amelyek megvédenek a káros szabadgyökök hatásától. Antibakteriális hatásáról is ismert, a kezelt felületen elpusztulnak a gombák, fertőzések és vírusok.

Az olajokat persze keverhetjük is, azonban ügyeljünk rá, hogy tartsuk be az ajánlott adagolásra vonatkozó arányokat. Babaolajoknál tökéletes megoldás a mandulaolaj egy kis levendulaolajjal. Az illóolajokkal még kellemesebbé tehetjük a masszázst, hiszen nagyon jó hatással lehetnek idegrendszerünkre.


Webáruházunkban kapható illóolajak magas minőségűek és 100%-os tisztaságúak, ki-ki szándékának megfelelően választhatja ki a számára ideálisat.

Törődni magunkkal egyfajta befektetés a jövőnkbe. Odafigyeléssel, szeretettel önmagunk felé, akár a masszázson keresztül kellemes időtöltéssel, feltöltődéssel gazdagodhatunk.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal