Xanthan Gum

Xanthan Gum

Xanthan Gum / xantán gumi - E415 - Természetes növényi eredetű vízben oldható, fehér sűrítő, zselésítő, gélképző anyag.

Hidegen és melegen is feldolgozható, utólag is belekeverhető a krémekbe.

1 020 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Azonosítás:

INCI: Xanthan Gum
CAS: 11138-66-2
EINECS: 234-394-2

 

Megjelenés:

Vízben nagyon jól oldható, fehér por. Európában, Kanadában, és az USA-ban E415 néven alkalmazzák. A hőmérsékletre és a pH-ra kevésbé érzékeny.

 

Előállítás:

Vízben szénhidrátot oldanak fel, majd nitrogén tartalmú vegyületet adnak hozzá, valamint foszfor-forrást. Az ipari fermentációt kevert és levegőztetett bioreaktorban végzik, így a baktériumtenyészet xantángumit választ ki az extracelluláris térbe. Így 3-5 tömegszázalékos xantángumi-koncentráció érhető el. A kapott xantánt izopropil-alkohollal kicsapatják, megszárítják, majd megőrlik.

 

Felhasználás:

Kozmetikumok esetében használhatjuk emulziók sűrítéséhez, gélek készítéséhez. Az elkészített krémbe utólag is belekeverhető. Kb. 30 percre van szükség, hogy az anyag a nedvességet felvegye és kialakuljon a gél állapot. Többszöri keverés szükséges mielőtt a készítményt a megfelelően előkészített és fertőtlenített flakonba töltjük. Az általunk leírt tippeket saját ízlésének megfelelően variálhatja. Az élelmiszeriparban sűrítőanyagként és stabilizálószerként alkalmazzák.

 

Tárolás:

Fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.

Adatok
Kiszerelés
200 gramm
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu