Blog

Egészséges és szép ajkak: levendulás, mézes ajakbalzsam recept

2023.01.19 13:14

A száraz, repedezett ajkak nemcsak esztétikailag zavaróak, de fájdalmasak is lehetnek. A helyes ajakápolási rutin segítségével elkerülhetjük ezeket a problémákat, és elérhetjük a fényes, hidratált és egészséges ajkakat. Blogunkban bemutatunk egy otthon elkészíthető ajakbalzsam receptet.

Az ajakápolás fontos része az egészséges bőrnek és az ápolt megjelenésnek. A száraz ajkak gyakori problémát jelentenek sok ember számára, de szerencsére otthon is elkészíthető ajakbalzsamokkal enyhíthetjük a tüneteket.

A méhviasz egy természetes összetevő, amely jó hidratáló és védő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért sok kozmetikai termékben használják, köztük az ajakápolókban is. A méhviasz ajakápolókban segít megtartani az ajkak nedvességtartalmát, és védi az ajkakat a környezeti hatásoktól.

A kókuszolaj egy másik természetes összetevő, amely szintén jó hidratáló és védő tulajdonságokkal rendelkezik. A kókuszolajban lévő zsírsavak segítenek megtartani az ajkak nedvességtartalmát, és védik az ajkakat a kiszáradástól. A kókuszolaj ajakápolókban segít helyreállítani az ajkak rugalmasságát és selymességét.

A mandulaolaj egy természetes, könnyen felszívódó olaj, amely szintén jó hidratáló és védő tulajdonságokkal rendelkezik. A mandulaolajban lévő zsírsavak segítenek megtartani az ajkak nedvességtartalmát, és védik az ajkakat a kiszáradástól. A mandulaolajban található E-vitamin segít csökkenteni a szárazság okozta repedések jelenlétét.

Mézes, levendulás ajakbalzsam mandulaolajjal

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Távolítsd el a fertőtlenített és elmosott ajakápoló tégelyek tetejét, és rögzítsd őket hogy ne tudjanak elborulni mikor öntöd bele a forró keveréket.

2. A kókuszzsírt, mandulaolajat, és méhviasz pasztillát kimérve öntsük egy duplafalú edénybe (vagy üvegedénybe melyet vízgőz fölött melegítünk).

3. A hozzávalókat alacsony lángon melegítsük vízgőz felett addig, amíg egynemű keveréket nem kapunk.

4. Vegyük le a tűzről, és most mehet hozzá a nyers méz (ez opcionális), és az illóolaj.

5. Öntsd a keveréket a tégelyekbe.

6. Hagyd megszilárdulni, majd ha kihűltek, ráteheted a kupakokat. Innentől használatra kész.

Ezzel a recepttel 8-12 tubus tégely tölthető meg. Tartsuk távol a közvetlen napfénytől. Két évig eltarthatók megfelelő tárolás mellett (szobahőmérsékleten).

TIPP: A méz a tubus aljára süllyedhet, így ha nem kívánod ezzel dúsítani, akár el is hagyható.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu paypal