Ánizs illóolaj

Ánizs illóolaj

Az ánizs illóolaj 100 % tisztaságú (Illicium verum) Használhatjuk szúnyogriasztáshoz és légfrissítőként. Kiválókozmetikumokhoz, párologtatásra szájvíz készítéshez, köröm ápolásra.

890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Az ánizs illóolaj előállításához felhasználható közönséges ánizs egyéves, lágyszárú növény. Magyarországon szinte bárhol megterem, mindenféle talajon jól fejlődik.

 

Illata: Intenzív, fűszeres, jellegzetes édes illatú,

 világos színű olaj.

 

Hatóanyagai: anetol, ánizsketon, ánizssav, ánizsaldehid.

 

Élettani hatásai: Kitűnő nyugtató, görcsoldó. Remekül oldja a szorongást, relaxációhoz is használhatjuk. Fájdalomcsillapító hatású valamint fokozza a test folyadéktermelését. Tejszaporító, a hormonháztartást kiegyensúlyozó és szabályozó hatású. Használhatjuk pattanásos, kivörösödésre hajlamos bőrre készített kozmetikumokba a bőr ápolására, gyulladások megelőzésére is nagyszerű.

 

Különleges tudnivalók: Az olaj anethol tartalmának ösztrogénhez hasonlatos hatása következtében terhesség alatt a használata ellenjavalt. Az olajnak, fototoxikus hatása nincs

Adatok
Kiszerelés
10 ml
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu